Zviedru bērnu un arī pieaugušo iecienītākā maltīte esot maltās gaļas bumbiņas. Katrā mājā šis ēdiens ir mazliet citādāks, tomēr ļoti garšīgs. Tā apgalvots Zviedrijas institūta izdotā bukletā bērniem «Zviedrija».
Zviedru bērnu un arī pieaugušo iecienītākā maltīte esot maltās gaļas bumbiņas.
Katrā mājā šis ēdiens ir mazliet citādāks, tomēr ļoti garšīgs. Tā apgalvots Zviedrijas institūta izdotā bukletā bērniem “Zviedrija”.
Recepte četrām personām ir šāda: 300 g maltas liellopu vai jaunlopu gaļas, viena ola, ēdamkarote rīvmaizes. Visu samīca, pamazām pievieno apmēram ceturtdaļglāzi ūdens vai arī tikpat piena vai skābā krējuma, lai mīkla ir vijīgāka. Veido nelielas bumbiņas, cep pannā. Mūsu izpratnē tās būtu nelielas kotletes. Pasniedz ar labi saputotu kartupeļu biezeni, brūno mērci, brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu.
Ūdens Zviedrijā ir tik tīrs, ka to bez bažām var dzert tieši no krāna. Taču zviedri reizēm iemalko arī kokakolu un lepojas, ka dzēriena pudeles oriģinālo formu 1915. gadā izveidojis zviedrs Aleksandrs Sāmuelsons. Tiesa gan, viņš tad jau bija Amerikā. Uz turieni labākas dzīves meklējumos daudzi zviedri devās 19. gadsimta beigās.