Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskā gaida iedzīvotāju viedokļus par plānoto aktīvās atpūtas parku aiz peldbaseina; sabiedrības apspriede notiks 16. augustā

Bauskas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus iesaistīties sabiedrības apspriedē par plānoto aktīvās atpūtas parku aiz peldbaseina, informē pašvaldībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vietvara ir sākusi projekta “Bauskas aktīvās atpūtas parka izveide” īstenošanu. Projektā paredzēts labiekārtot publisko ārtelpu 2,4 hektāru platībā teritorijā aiz Bauskas peldbasiena – Rīgas ielā 42 un Salātu ielā 7.

Projekta mērķis ir izveidot aktīvās atpūtas parku Bauskā, lai uzlabotu iedzīvotāju dzīves vides kvalitāti, labklājību un pakalpojumu pieejamību, veicinātu veselīgu dzīvesveidu, stimulētu vai radītu pozitīvas emocijas un sajūtu pieredzi ar dizaina palīdzību.

Ņemot vērā 2023.gadā notikušās iedzīvotāju aptaujas rezultātus par aktīvās atpūtas parka izveidi, tiek aplūkoti labākie risinājumi bērnu rotaļu laukuma izveidei dažādām vecuma kategorijām, multifunkcionālā laukuma izbūvei, labiekārtotas “klusās” zonas izveidei, dekoratīvo apstādījumu ierīkošanai, strūklakas un multifunkcionālās asfaltētās velotrases ar skeitparka zonas ierīkošanai parka teritorijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekta galvenais uzdevums ir nodrošināt, ka jaunais aktīvās atpūtas parks atbilst iedzīvotāju vajadzībām un vēlmēm, tāpēc iedzīvotāju iesaiste un atgriezeniskā saite ir ļoti svarīga, norāda pašvaldībā. Lai to īstenotu, tiks rīkota tikšanās ar iedzīvotājiem, kurā apspriedīs Bauskas aktīvā parka izveides nianses un iespējamos risinājumus. Sapulces laikā parka projektētāji prezentēs parka skices, piedāvājot variantus, par kuriem iedzīvotāji varēs izteikt savu viedokli un uzdot jautājumus.

Sabiedrības apspriede notiks 16.augustā plkst.14, trešā stāva zālē, Uzvaras ielā 1, Bauskā un tiešsaistē.

Priekšlikumus brīvā formā var iesniegt arī Bauskas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros un pagastu nodaļās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Līdz septembra sākumam visas idejas un priekšlikumi tiks apkopoti, lai virzītos uz priekšu tehniskās dokumentācijas izstrādē. Būvdarbus plānots sākt nākamā gada vasarā.

“Aktīvā parka izveide Bauskā ir solis uz priekšu veselīga un aktīva dzīvesveida veicināšanā, kā arī sociālās saliedētības uzlabošanā. Šis projekts ne tikai uzlabos novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti, bet arī padarīs Bausku pievilcīgāku viesiem. Ar kopīgiem spēkiem Bauska kļūs par vēl pievilcīgāku un dzīvotspējīgāku pilsētu,” apgalvo pašvaldībā.

Attēls no www.bauskasnovads.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (25)

  1. Bauska it īpaši pievilcīga un dzīvotspējīga kļūst kad cauri nebrauks neviena fūre.Lūk uzdevums Nr.1.

    53
    2
  2. Kārtējais murgainais projekts naudas atvārīšanai. Bauskā sporta būvju jau šobrīd ir vairāk nekā jebkurā Latvijas pilsētā. Arī lielā rūpes turēšana par to, lai jauniešiem būtu kur atpūsties no nekā nedarīšanas, nepārliecina. Kad aizlasījos līdz vārdam “strūklakas”, slikti palika. Naudu jums, lielie saimnieki, mega bibliotēku un parku projektētāji, atkal nav kur izmētāt?

    60
    3
  3. Vai vairāk par šādu parku Bauskai nebūtu vajadzīgs normāls kultūras centrs, ar normālu skatuvi, pietiekoši atbilstošām telpām amatiermākslai un citiem pulciņiem kā arī autostāvietām tuvumā? Tā pat arī normālu pieejamu bibliotēku, kas arī varētu atrasties KC ēkā.

    52
    2
  4. Un kā paliek ar to, ārzemnieku dāvināto, piekapu čūsklāju/atpūtas parku, tas nav jātaisa?

    27
    1
  5. Tak neinteresē, nomierinies! Tas tikai ķeksītim, lai opim papīros būtu kārtība.

    20
    3
  6. Man atkal patika tie penteri par sociālo saliedēšanu, dzīves kvalitātes uzlabošanu, pievilcību viesiem u.t.t. Nu, smuki meitenes prot ar copy-paste pārcelt šādu muldēšanu no viena dokumenta otrā. Bet jēgas nekādas. Skaidrs tikai viens – nedarīsim neko daudzo jau sen Bauskā samilzušo problēmu risināšanā, bet bliezīsim arvien jaunas stroikas. “Sroks” tuvojas beigām un vēl kaut ko taču jāpakampj.

    20
    2
  7. Iedzīvotāju viedoklis ir pēdējais, kas tur kādu interesē. Diemžēl. Mēs jau komentāros varam veikt pašterapiju, sitot viens otram uz pleca. Mums tā kā varētu būt tāda institūcija kā iedzīvotāju konsultatīvā padome. BDz 06.06.2024. ziņo, ka nav vis. Un izklausās, ka nebūs ar. Jo – atkal diemžēl – tā ietekmētu tieši neko.
    Saprotu, ka bezjēdzīgi tērēju taustiņus un pirkstus – strūklaku pie Plūdoņa pieminekļa tak nekādi un neparko nevarēja atjaunot…

    23
    2
  8. It kā nekas slikts tas nav! Bet tā aizaugusī teritorija pie bijušā kino tad vēl kur tas parks Biržu ielā velo-gājēju celiņs uz putniem. Tas baidīklis bijusī etiķene, tak tur parkojas maßīnas kaut uz to Tasti! Ja tas ir privāts tad pieprasīt sakopšanu ja nē tad brangu soda naudu izrakstit

    14
    2
  9. Liekie miljoni spiež? Gribas izkaisīt vējā? Varbūt gribas kabatas turēt pret vēju? Latvijā rosina krimināllietas pret novadu mēriem, kuri attīsta ražošanu, tātad ekonomiku kopumā, bet pilnīgi ignorē daudzu novadu objektu sadārdzināšanas, izšķērdēšanu, nelietderību. Tas laikam ir hibrīdkara paveids, izšķērdēt budžeta un Eiropas naudu. Rezekne ir speciāls gadījums, tur izšķērdētāju un naudas pumpētāju saviem radiem piebremzēja politisku iemeslu dēļ. To placi būvēs bērniem? Kur tie bērni ir un vai būs? Varbūt vecākiem jārada dzīvei piemērotāki un drošāki apstākļi un tad būs arī bērni.

    8
    1
  10. Varbūt nevajag tur visām mērķa grupām taisīt. Visu jūs vēlaties tur sabāzt. Jo pieaugušajiem lai mierīgi pasēdētu arī Korfa dārzs ir ok. Be ja ir izdemolēta jauniešu vieta – skeitparks, to tas arī noteikti vajadzētu. Jo nav Bauskā skeitparka. Nav tādas vietas jauniešiem. Ir viss kas bērniem. Bet jauniešiem nav. To tur arī ir aktīvāk jāattīsta.

    6
    2
  11. Jauniešiem? Ir daudzās pilsētās BMX trases. Jūs tur ieraudzīsiet jauniešus? Varbūt ar telefonu pie trases. Pie otrās vidusskolas ir jauns sporta laukums. Tur ir manīti jaunieši? Pilsētas stadiona teritorijā ir spēka vingrošanas rīki. Jūs tur redzat jauniešus? Tusons, lamāšanās, bļaušana, “braukšana augumā” , grafiti ar neiztrūkstošo h….pie jau nojauktā skeiparka, jā , tas tur bija pilnā plaukumā. Jaunais sporta nams? Tas ir jauniešu apsēsts? Šautuve arī ir Bauskā. Peldbaseins ir. Mūsas trase ir. Ūdenssports ir. Laivu noma ir. Zirgi un jātnieku izklaides ir. Kas trūkst??? Šmiga un narkotikas?

    14
    1
  12. Ja, stadionā pie 2. Vsk ir jaunieši. Un daudz. Skeitparkā, kad tas vēl bija, bija daudz bērnu. Viņi tur darbojās.

    1
    2
  13. Un kā tiem jauniešiem vēl trūkst līdz pilnai laimei? Ko vēl viņiem uzcelt par dažiem miljoniem?

  14. Ir vienalga ko būvēt, “paradīzi ” jauniešiem, iebraucamo sētu, kurā neviens zirgs neiebrauks, summām ir jābūt miljonos. Varbūt varētu rasties ideja noasfaltēt ceļus uz pagastu centriem? Ne līdz kapiem, līdz centriem.

  15. golfa laukumu, to kāpjamo sienu, kurā tie olimpiskie monstri uzskrēja pa 5 sekundēm, āra baseinu lēkšanai no 10 m torņa, F-1 trasi, velotreku.Tas tā iesākumam. Konsolidēs kopienu, atveseļos jaunatni, cels Bauskas jau tā izcilo starptautisko reputāciju. Laime garantēta.

  16. Lūk, sabojas zāļu stūrīti! Kādēļ nevarēja ko ierīkot tajā placi kur bija skeitparks? Man,uz upi ejot, gribētos iet garām kaut kam skaistām, nevis trokšņainai un apbūvētai vietai.

  17. Lai peld Sēnā, kā olimpieši. Mums ir pat trīs Sēnas upes. Šogad bija izcila vasara, bērni un vecāki pie upēm bija redzami, jauniešu nebija. Lai jauniešus piespiestu fiziski izklaidēties viņi ir jāiesauc armijā. Citu variantu nav. Ko taisās būvēt jauniešiem? Konkrēti definējiet! Varbūt mūžīgu Tasti? Vai tad jau nebija pretī ķīmiskajai tīrītavai? Beigās sanāca pritons.

  18. Ir vēl viena ideja varētu atjaunot motokrosa trasi Pilskana parkā! Bij tak forši 60gados! Starts-finišs Mūsas krastā! Kokus vētra izgāza varēs pa lēto! Pēc krosa vakarā balle! Būs lētāk kā dreņģeru būda@

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.