Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Vecumnieku iedzīvotāju Jāni Liģeri pašvaldība sveic 100 gadu jubilejā

Pirmdien, 23. septembrī, Bauskas novada Vecumniekos savu simto dzimšanas dienu atzīmēja Jānis Liģeris. Šajā nozīmīgajā dienā viņu sveica Vecumnieku apvienības pārvaldes vadītāja Dace Šileika un Vecumnieku pagasta nodaļas vadītājs Lauris Mediņš, pasniedzot naudas balvu un ziedus, portālu informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gija Spula.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāņa kungs joprojām ir možs un pie labas veselības. Lai gan tagad ikdienā viņš daudz atpūšas, kā pats saka – kā mazs bērns, pirms gada pats sirmgalvis vēl aktīvi rūpējies par savu piemājas dārziņu.

“Mēs lepojamies ar mūsu pagasta iedzīvotāju un novēlām Jāņa kungam veselību, možu garu un mundrumu, daudz saulainu un sirsnīgu brīžu, klātesot tuviem cilvēkiem! Ir ļoti liels prieks un gandarījums ka Vecumnieku pagastā varam svinēt tik lielas un nozīmīgas jubilejas.,” norādīja pašvaldībā.

Bauskas novada pašvaldībā skaidroja, ka apaļajās jubilejās personas tiek sveiktas, pamatojoties uz Bauskas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.14 “Bauskas novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti”14.2 punktu, kas nosaka, ka “pabalsts nozīmīgas dzīves jubilejā tiek izmaksāts personām, kuras sasniegušas 90, 95, 100 un vairāk gadu jubileju”. No Bauskas novada pašvaldības tiek piešķirts pabalsts 80 eiro apmērā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No Bauskas novada pašvaldības puses pabalstu naudas izteiksmē izsniedz attiecīgās Bauskas novada apvienības pārvaldes atbildīgā persona, nogādājot to saņēmējam personīgi, vai nauda tiek pārskaitīta uz kredītiestādes kontu, vai izmaksāta kasē, kā to  nosaka iepriekš minētie saistošie noteikumi.

2024. gadā kopā sveicamie jubilāri Bauskas novadā ir 95 personas: 95 gadi – 19 personas, 90 gadi, simtgadnieki – 2 personas (šie dati tika sniegti šī gada sākumā).

Foto:Gija Spula/Bauskas novada pašvaldība

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.