Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Zemgalē sējas darbi ir noslēgušies

Ziemāju sēja visā Latvijā varētu noslēgties nākamajā nedēļā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) augkopības speciālists Andris Skudra.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš atzīmēja, ka Zemgalē sējas darbi ir noslēgušies, bet atsevišķās Vidzemes saimniecībās tie varētu turpināties arī nākamajā nedēļā.

Līdz pagājušajai nedēļai norisinājās aktīva sēja, kura bija jāpārtrauc lietavu un salnu rezultātā. Patlaban zeme ir mitra, tāpēc darbus turpināt nevar, tomēr Skudra izteica cerību, ka nākamās nedēļas sākumā varētu būt labāki laikapstākļi un darbus varēs pabeigt.

Tāpat, ja nākamnedēļ nelīs, varēs pabeigt arī citus rudens darbus, tostarp nezāļu ierobežošanu graudaugos, apstrādājot ar rudens herbicīdu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tomēr viņš uzsvēra, ka herbicīdus nevar lietot salnu laikā, jo ziemājiem veidojas stress un apstājās attīstība, piebilstot, ka ir saimnieki, kas bija sākuši nezāles smidzināt, bet salnu rezultātā darbi apstājās.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā. Tā mērķis ir, apzinoties atbildību par lauku vidi, veicināt lauku labklājību, nodrošinot klientiem pieejamību zināšanām, konsultācijām un citiem ar nozari saistītiem pakalpojumiem.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.