Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Skolēnu brīvlaikā aicina rūpīgi izvēlēties ceļojuma galamērķi un neapmeklēt nedrošās valstis

Pasažieru terminālis starptautiskajā lidostā “Rīga”.

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam no 21.oktobra līdz 27.oktobrim, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina rūpīgi izvēlēties ceļojuma galamērķi un neapmeklēt nedrošās valstis, aģentūru LETA informēja ĀM.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

ĀM norāda, ka notikumi Tuvajos Austrumos ietekmējuši situāciju arī citās pasaules valstīs, tajā skaitā Eiropā. Terora aktu līmenis paaugstināts Austrijā, Beļģijā un Zviedrijā, bet būt piesardzīgiem aicina Eiropas valstu drošības dienesti, piemēram, Vācijā.

Turpinoties drošības situācijas saspīlējumam Tuvo Austrumu reģionā, ĀM stingri aicina neceļot uz Izraēlu, Libānu un Irānu.

Tāpat saistībā ar augstiem drošības riskiem un neprognozējamo situāciju ĀM stingri iesaka neceļot uz Baltkrieviju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirms plānotā ceļojuma ĀM aicina iepazīties ar jaunākajiem ceļojumu brīdinājumiem ministrijas mājaslapā vai mobilajā lietotnē “Ceļo droši”, sekot līdzi informācijai Konsulārā departamenta “Facebook” vietnē, reģistrēties Konsulārajā reģistrā, kas plaša mēroga krīzes gadījumā ļaus ātrāk apzināt un nepieciešamības gadījumā arī palīdzēt krīzē nonākušajiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Tāpat ĀM aicina pārbaudīt ceļošanas dokumenta derīguma termiņu un iegādāties atbilstošu apdrošināšanas polisi. Ja ceļojums iegādāts pie kāda no tūroperatoriem, ĀM iesaka pārbaudīt licenci tūrisma firmai, kas izpildīs pakalpojumu, kā arī rūpīgi iepazīties ar līguma nosacījumiem.

Savukārt, ja nepilngadīgiem bērniem tiek ļauts ceļot vieniem vai citu radinieku un draugu pavadībā, ĀM aicina iepazīties ar informāciju ministrijas mājas lapas sadaļā “Bērnu ceļošana”, kā arī atcerēties par pilnvaru noformēšanu bērnam gadījumiem, kas var būt izšķiroši savlaicīgas palīdzības, piemēram, ārstniecības saņemšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atrodoties galamērķa valstī, kurā izceļas nemieri vai cita veida apdraudējums, ĀM aicina ievērot norādes, ko sniedz ārvalsts atbildīgās iestādes, jo tās pārzina vietējās valsts specifiku, evakuācijas ceļus un patvēruma vietas.

Līdztekus ĀM norāda, ka, gatavojoties ceļojumam, svarīgi nodrošināties ar informāciju par rīcību ārkārtas situācijā. Latvijas konsulārais dienests ir sazvanāms diennakts režīmā pa tālruni +371 26 33 77 11 vai rakstot uz “palidziba@mfa.gov.lv”.

Foto: LETA

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

  1. Kas attiecas uz Baltkrieviju , tad šobrīd tā ir viena no drošākajām valstīm , kur neko nespridzina , nedemolē , un uz ielas nešauj , nedur – jā , un ja cilvēki gribētu protestēt pret cionistu izvērsto slepkavošanu Gazā un tagad Libānā , to visticamāk atļautu , atšķirībā no “‘ demokrātiskās un civilizētās “‘ Eiropas .

  2. Tu, “gudrā realitāte”: atbildi, kas to visu sāka pirms gada iebrūkot Izraēlā, cilvēkiem rīkles griežot un aizvedot ķīlniekus??? Paši izraēlieši vai cionisti, ko? Bez tam, kāpēc dzīvo un mokies te nedemokrātiskajā un necivilizētajā Eiropā un Latvijā, bet neesi pārcēlies uz “visdrošāko, visdemokrātiskāko un viscivilizētāko” valsti Baltkrieviju? Pateikšu priekšā: tāpēc, ka šite tu vari d…st visu ko, bet tur tev ātri piegriestu skrūves, ja sāktu kaut ko pret Lukašenko papu iebilst!!! Tā, lūk, “realitāte”!

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.