Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Iecavas pagastā grib būvēt digestāta krātuvi

Saistībā ar 1.oktobrī iesniegto būvniecības ieceri par slēgtas lagūnas tipa digestāta krātuves būvniecību Iecavas pagastā nekustamajā īpašumā “Lielbirzuļi” Bauskas novada būvvalde pieņēmusi lēmumu organizēt ieceres publisko apspriešanu, portāls uzzināja iestādē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Digestāta krātuves būvniecības projekts ir iesniegts būvniecības informācijas sistēmā (BIS), un būvniecības ierosinātāja ir Gunta Gigule. Iecerētā krātuve tiks izmantota digestāta uzglabāšanai, kas tiks piegādāts no SIA “Egg Energy”, un to plānots izlietot z/s “Jaunstrīķeri” lauksaimniecības zemju mēslošanai.

Saskaņā ar projektu Iecavas pagastā paredzēts izbūvēt slēgtu lagūnas tipa taisnstūrveida digestāta krātuvi ar kopējo tilpumu 28 121 m³ un dziļumu pieci metri, kura tiks hermetizēta ar ūdensnecaurlaidīgu ģeomembrānu, kas novērsīs iespējamo piesārņojumu un smaku izplatīšanos. Digestāta uzpildīšanu un iztukšošanu plānots, izmantojot slēgtu cauruļvadu sistēmu, kas nodrošinās pilnīgu kontroli pār procesu. Lai papildus novērstu smaku izplatīšanos, krātuves virsma tiks pārklāta ar peldošu segslāni, kas samazinās iztvaikošanu. Lai izvairītos no dzīvnieku un nepiederošu personu iekļūšanas, uz krātuves augšējās virsmas laukuma tiks izveidots nožogojums. Kā nožogojumu paredzēts uzstādīt stieples žogu 1,5 m augstumā.

Bauskas novada būvvaldē informēja, ka būvniecības ieceres publiskā apspriešana norisināsies no šā gada 10. oktobra līdz 6. novembrim. Būvniecības ieceres prezentācijas pasākums notiks 28. oktobrī plkst. 17 Iecavas apvienības pārvaldes ēkā Skolas ielā 4-40, Iecavā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ar būvniecības ieceres dokumentāciju var iepazīties un iesniegt atsauksmes Bauskas novada pašvaldības administratīvās ēkas pirmajā stāvā – klientu apkalpošanas centrā (Bauskā, Uzvaras ielā 1), kā arī Iecavas valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (Iecavā, Skolas ielā 4–40). Būvniecības ieceres dokumentācija pieejama arī Bauskas novada pašvaldības mājaslapā www.bauskasnovads.lv.

Lai nodrošinātu publiskas apspriešanas pilnīgu norisi, būvvalde ir noteikusi, ka krātuves būvlaukumā tiks izvietota būvtāfele, kas publiski redzamā vietā informēs iedzīvotājus par projektu. Publiskās apspriešanas laikā ikvienam būs iespēja aizpildīt aptaujas anketas un izteikt savus viedokli par projektu.

Aptaujas anketas iespējams nodot klātienē klientu apkalpošanas centros vai iemest koplietošanas pastkastītē, vai nosūtīt uz e pastu: buvvalde@bauskasnovads.lv (elektroniski parakstītas).

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (15)

  1. Zinātājam.Kā nekas?!Daudzreiz bijusi noplūde un sacelta liela brēka+patstāvīgā supersmirdoņa.Bārbelē ļoti neapmierināti.Ja nezini nemulsi te!

    12
    4
  2. Respektīvi sūdi nesmirdēšot tik dikti , kad virsējais slānis saulē sakaltīs izveidojot tādu kā vāku .

    4
    1
  3. Tikai nepieļaujiet to murgu Iecavnieki, Bārbelē arī ko tik nesolija – vākus, peldošās virskārtas, utt.,nekas no tā netika izpildīts ! Tie, kas dzīvos valdošo vēju virzienā – smirdēs 3km !

    12
    4
  4. Digestāts neveido garozu, tas smird nepārtraukti, jo lai dabūtu uz lauka, nepārtraukti jāmaisa !

    7
    3
  5. Svaigā gaisa piekritejam: laikam neesat elpojoši ka no cūku fermas vircu lej uz lauku. Vot tur ir smaka.

    6
    3
  6. Latvijā viss notiek, fermām krātuves jābetonē ar dubulto izolāciju, a te izrok milzīgu 5m. dziļu bedri, ieklāj plēvi, ko sabojā sūknējot laukā un viss forši – digestāts aiziet pazemē un viss vienalga AAD, VVD, LAD un gailis pakaļ nedzied. Tas pats būs ar saules paneļiem un akumulātoriem – ” zaļais kurss”‘ ! Latvija rullē !

    7
    1
  7. Tādām būvēm noteikti ir projekts un būvvaldes vai BVKB projekta apstiprinājums un būvniecības uzraudzība un pieņemšana. Tas nozīmē, ka visi obligātie Latvijas standarti, kurus neviens nav lasījis, ir ievēroti.

    1
    1
  8. Mēs bendējam paši savu zemi ar jauninājumiem, vēja ģeneratoriem tajā skaitā, kas nenes labumu vietējiem latviešiem, bet pilda makus Latvijas izmantotājiem, kuriem nerūp “Zaļa Latvijā”.
    Anglijā lauksaimniecības zeme zaudējusi tās dabīgo smaržu un smird pēc mēsliem tā ka acis kož ārā un elpu sit ciet. Un visi brīnās kā tā, dzīvojam labāk, bet slimojam snagāk ar neārstējamām slimībām. Kur ZZS, lai cīnītos par “Zaļu Latviju” un ekoloģiski tīriem produktiem veikalu plauktos? Kur Nacionāļi, lai bloķētu savtīgu ārvalstu un pašmāju investoru intereses Latvijā, kam nerūp Latvijas nākotne? Pirms katras aptaujas jāprasa pamatīgs izskaidrojums pirms pieņemt pareizu lēmumu. Partijām skaļi nosaukumi, kuri uzrunā vēlētāju, bet zem tiem “pelēkā masa”. Kamēr skaļie partiju nosaukumi neattaisnos to darbus, tikmēr muļāsimies un dzīvosim nabadzībā.

  9. Mēs bendējam paši savu zemi ar jauninājumiem, vēja ģeneratoriem tajā skaitā, kas nenes labumu vietējiem latviešiem, bet pilda makus Latvijas izmantotājiem, kuriem nerūp “Zaļa Latvijā”.
    Anglijā lauksaimniecības zeme zaudējusi tās dabīgo smaržu un smird pēc mēsliem tā ka acis kož ārā un elpu sit ciet. Un visi brīnās kā tā, dzīvojam labāk, bet slimojam snagāk ar neārstējamām slimībām. Kur ZZS, lai cīnītos par “Zaļu Latviju” un ekoloģiski tīriem produktiem veikalu plauktos? Kur Nacionāļi, lai bloķētu savtīgu ārvalstu un pašmāju investoru intereses Latvijā, kam nerūp Latvijas nākotne? Pirms katras aptaujas jāprasa pamatīgs izskaidrojums pirms pieņemt pareizu lēmumu. Partijām skaļi nosaukumi, kuri uzrunā vēlētāju, bet zem tiem “pelēkā masa”. Kamēr skaļie partiju nosaukumi neattaisnos to darbus, tikmēr muļāsimies un dzīvosim nabadzībā. Viensētas un stabili pašnodarbinātie uzņēmēji, tai būtu jābūti Latvijas nākotnei.

  10. Esiet aktīvi un aizpildiet anketas. Mums Iecavas novadā Egg Energy regulāri smirdinās, tā, ka vemt gribās, parasti to dara naktīs. VVD ir informēts, bet neko nedara.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.