Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Viesmīlības nozares pārstāvji aicina deputātus apstiprināt PVN samazināto likmi ēdināšanas pakalpojumiem

Latvijas Viesnīcu un Restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Saeimas Budžeta un finanšu komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas deputātus šodien atbalstīt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi ēdināšanas pakalpojumiem, aģentūru LETA informēja LVRA prezidents Andris Kalniņš.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš pauda, ka ēdināšanas nozare Latvijā ir nozīmīga tautsaimniecības daļa, kas nodrošina tūkstošiem darba vietu un ievērojamu ieguldījumu valsts budžetā. Taču nozare joprojām saskaras ar augstu ēnu ekonomikas līmeni, tostarp nedeklarētām darba algām un nenomaksātiem nodokļiem.

Kalniņš uzsvēra, ka PVN samazinātās likmes noteikšana ne tikai atvieglos uzņēmējiem ikdienas darbību, bet arī radīs labvēlīgākus apstākļus nodarbinātības pieaugumam, ieguldījumiem un godīgas konkurences veicināšanai.

LRB prezidents Jānis Jenzis norādīja, ka viesmīlības nozare ir guvusi atbalstu divās Saeimas komisijās un divās apakškomisijās par samazinātas PVN likmes ieviešanu ēdināšanas pakalpojumiem uz trīs gadiem, taču atbalsts no Ministru kabineta (MK) nav sekojis un šī iniciatīva nav iekļauta 2025.gada budžetā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tāpat Jenzis piebilda, ka arī Eiropas Komisijas PVN direktīvā ir minēti argumenti par labu samazinātās PVN likmes piemērošanai ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī vairāki pasaules vadošie ekonomisti minējuši samazinātās PVN likmes ieviešanu kā efektīvu instrumentu cīņai ar ēnu ekonomiku.

Jau ziņots, ka viesmīlības nozares pārstāvji 31.oktobrī protestā pie Saeimas plāno lūgt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem noteikt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi 12% apmērā. Plānots, ka protestā piedalīsies LVRA, LRB, Latvijas Bāru asociācijas, Latvijas Bārmeņu federācijas un Latvijas Vīnziņu asociācijas pārstāvji un biedri, kā arī citi nozares atbalstītāji.

Saeimā 2025.gada budžeta likumprojektu paketi paredzēts iesniegt šodien, 15.oktobrī.

Foto:liepaja.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.