Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Policija ar dienesta suņiem reidos Bauskas novada skolās atklāj narkotiku lietošanu; uzsākti 18 administratīvā pārkāpuma procesi

Šonedēļ Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa prevencijas grupas amatpersonas sadarbībā ar reaģēšanas nodaļas kolēģiem, kā arī ar Bauskas novada pašvaldības policijas un Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes kinoloģijas nodaļas amatpersonām un dienesta suņiem veica profilaktiskus reidus piecās Bauskas novada izglītības iestādēs. Reidu mērķis bija aizsargāt bērnu intereses, novērst tabakas izstrādājumu, elektronisko cigarešu, kā arī narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu lietošanu un izplatību nepilngadīgo vidū, portālu informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zemgales reģiona pārvaldes jautājumos Rūta Strautniece.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa atklāja, ka reidi mūspusē veikti 15. un 16. oktobrī, un tajos konstatēti vairāki pārkāpumi. Vienā Bauskas novada skolā fiksēti desmit pārkāpumi, no kuriem pieci saistīti ar narkotisko vielu lietošanu un pieci – ar elektronisko smēķēšanas ierīču glabāšanu. Citā izglītības iestādē tika atklāti trīs pārkāpumi, divi no tiem par narkotisko vielu lietošanu un viens par elektronisko cigarešu uzglabāšanu. Trešajā skolā tika reģistrēts viens pārkāpums par elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm, savukārt ceturtajā skolā fiksēti četri pārkāpumi, kas saistīti ar SNUS nikotīna spilventiņu uzglabāšanu. Piektajā skolā reida laikā pārkāpumi netika konstatēti.

R. Strautniece pastāstīja, ka kopumā uzsākti 18 administratīvā pārkāpuma procesi. Trīs no tiem pēc “Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma” 48. panta pirmās daļas, kas attiecināms uz pilngadīgām personām. Četri – pēc tā paša likuma 48. panta pirmās daļas, bet tie attiecās uz nepilngadīgām personām. Vēl 11 procesi ierosināti pēc “Bērnu tiesību aizsardzības likuma” 78. panta otrās daļas, kas saistīti ar nepilngadīgām personām.

Lai konstatētu narkotisko vielu lietošanas faktu vai ietekmi organismā, pastāvot objektīvām un pamatotām pazīmēm, septiņas personas, tostarp četras nepilngadīgas, nogādātas ārstniecības iestādē medicīniskās pārbaudes (ekspertīzes) veikšanai. R. Strautniece papildina, ka visas personas, uz kurām dienesta suns norādīja, vaļsirdīgi atzina, ka nesen ir smēķējušas marihuānu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Pozitīvi vērtējam sadarbību ar Bauskas novada un Jelgavas novada izglītības iestādēm, jo izglītības iestādes bērnu interesēs regulāri lūdz veikt profilaktiskus reidus ar mērķi novērst tabakas izstrādājumu un narkotisko/psihotropo vielu gan lietošanu, gan izplatību nepilngadīgo vidū,” teic R. Strautniece.

Pēc “Bauskas Dzīves” rīcībā pieejamās informācijas viena no izglītības iestādēm, kurā tika veikts reids bija Bauskas Valsts ģimnāzija. Te Valsts policijas amatpersonas skolēnus ar suņiem pārbaudīja ceturtdien, 17. oktobrī.

Foto: LETA

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (10)

  1. Kur ir tūkstošu naudas sodi vecākiem? Un pēriens mūsu nākotnei un cerībām?

    23
    1
  2. Narķi tirgo arī paši bērni. Direktoriem neatļāva vai tad pārbaudīt mantas? Lai visus kārtīgi izpurina!

    20
  3. Vispār ko tur daudz domāt par parka atīstību. Tak redzams, ka patīk šausmas parkā un uz to pat iekasē naudiņas un ir labi lēmējvaras ieskatā. Šausmas taisīt skaistā parkā nav diez ko savienojama doma.

    11
    6
  4. Es esmu atklājis Satversmes punkta pārkāpumus no pašvaldības. Un visi jauc Valstī ar pašvaldību.

  5. Profilaktisks reids pie policijas darbiniekiem un to radiem no KNAB, kad neviena nav mājās. Nepatīkamu baumu izplatīšana kaimiņiem, kuri ir zinātkāri par notiekošo. Ja tā būtu, tad būtu interesanti. Bet tā ļoti policejiska rīcība, lai iebaidītu bērnus un audzinātu gļēvus pieaugušos. Gļēvi pieaugušie, kas baidās no varas un pie varas esošām personām un citreiz netaisnību tīši noignorē.

  6. Mani pamatskolā pazemoja. Un pazemotāju jeb mazgadīgo varmāku vidū bija arī mana novada Valsts policijas vietējā iecirkņa vietnieces meita. Pati tante policiste darbojās mazgadīgo jomā. Eh. Tiesiskumam neticu. Bet te bērnus policisti pārbaida ar suņiem. Kad mans tēvs kļuva pie Jura Siņelobova par invalīdu, manam tēvam 2. grupu iedeva ar kādu 7 gadu nokavēšanos. Un mans tēvs viens pats veica akmens mūra restaurāciju mana pagasta kapos. Ne stipendiju, ne atbalsta universitātē man nebija. Kaut gan es domāju, ka kā jaunais zinātnieks, uzņēmējs tiesāšos. Pagaidām esmu nabags. Pēc desmit gadiem būšu vidusšķira. Aizvainojums man ir. Un likumus es zinu vai arī varu noalgot par naudu tos, kas likumus zina. Un tad pa smuko tiesāt valsti tiesā. Pa smuko to uzņēmēju pie kā tēvs sagandēja dzīvi tiesāt. Kā saka es izdzīvoju.

    1
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.