Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Īslīces SOS bērnu ciematam sagādā atjaunotas elektroierīces

Stiprinot sadarbību un veicinot ilgtspējīgu resursu pārvaldību, SIA “Eco Baltia vide” kopā ar mazumtirdzniecības uzņēmumu SIA “Lidl Latvija” ziedoja vairāk nekā 230 elektroierīču vienības Īslīces SOS bērnu ciematam, kurā mājo bērni no 10 Latvijas pilsētām. Ziedotās iekārtas ir rūpīgi atlasītas un atjaunotas, dodot tām otro dzīvi, tā veicinot arī atbildīgu elektroiekārtu apriti, portālu informēja SIA “Eco Baltia Vide” pārstāve Alise Zvaigzne.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa precizē, ka starp ziedotajām elektroierīcēm ir dažādas saimniecībā noderīgas iekārtas, piemēram, elektriskais sildītājs, radio termometrs, tosteris, putekļu sūcējs, tvaika gludeklis, dažādas LED lampas, kafijas dzirnaviņas, kā arī cita sadzīves tehnika un dažādas iekārtas dārza un mājas darbiem, kas ir nepieciešamas ikdienas vajadzībām.

“Ir patiess prieks dāvāt grūtībās nonākušajiem to, kas viņiem ir tik ļoti nepieciešams un vēl lielāks prieks, ja tādējādi atbrīvojam vidi no kaitīgā piesārņojuma. Šā gada sākumā “LIFE” projekta ietvaros atklātā elektrotehnikas remontdarbnīca “Lab!” ir devusi otru dzīvi jau vairāk nekā 500 elektrotehnikas vienībām un turpinās to darīt, lai elektrotehnika, kas citādi tiktu izmesta vai nodota pārstrādei izjauktā veidā, atkal kļūtu pilnvērtīgi izmantojama.

Paldies jāsaka arī mūsu partnerim SIA “Lidl Latvija”, kas atbalsta šo iniciatīvu, palīdzot nodrošināt, ka salabotā tehnika nonāk pie tiem, kuriem tā ir visvairāk nepieciešama. Šāda sadarbība ir labs piemērs tam, kā sociālā atbildība un aprites ekonomika var iet roku rokā, veidojot labāku un ilgtspējīgāku vidi ikvienam,” uzsver Jānis Aizbalts, “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: Ivars Bogdanovs

“”Lidl Latvija” jau vairākus gadus atbalsta programmu “Lidl dod spārnus”, kuras ietvaros piešķiram mācību stipendijas motivētākajiem SOS Bērnu ciematu jauniešiem, kā arī atbalstam jauniešus ar regulāru pārtikas ziedojumu. Mēs patiesi priecājamies, ka kopā ar “Eco Baltia vide” spējām rast vēl vienu, jaunu atbalsta formu, nododot SOS bērnu ciematiem Valmierā un šonedēļ arī Īslīcē ikdienai noderīgas un darba kārtībā esošas elektropreces.

Šīs ziedojums palīdzēs ne vien atvieglot ikdienu, bet arī gūt praktiskas iemaņas, darbojoties dārzā vai mājas darbos ar ziedotām iekārtām, kas ir daļa no ciemata kultūras – rūpēties par savu māju pašiem. Viena no “Lidl” apņemšanām ir sniegt lietām otro dzīvi un popularizēt atbildīgu iekārtu apriti, un mēs ceram, ka iedvesmosim arī citus piešķirt lietām otro dzīvi”, uzsver Dana Hasana, “Lidl Latvija” komunikācijas departamenta direktore.

“Īslīces SOS Bērnu ciematā dzīvo 56 bērni no kopā 10 Latvijas pilsētām – Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Olaines, Siguldas, Ogres, Saulkrastiem, Valmieras, Kuldīgas un Preiļiem. Bērniem ziedotās iekārtas sniegs nozīmīgu atbalstu viņu ikdienas gaitās. It īpaši novērtējam, ka starp ziedotām iekārtām ir praktiskas un ikdienā ļoti noderīgas lietas. Protams, ka šāds atbalsts palīdz ne vien praktiski, bet arī emocionāli, radot pārliecību, ka līdzcilvēkiem rūp mūsu bērnu labsajūta,” teic Ilze Paleja, Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas direktore.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: Ivars Bogdanovs

Šīs jau ir otrais ziedojums SOS Bērnu ciematam. Jau iepriekš tika ziņots, ka “Lidl Latvija” kopā ar “Eco Baltia vide” šī gada oktobrī nodeva vairāk nekā 260 dažādas sadzīves tehnikas iekārtas Valmieras SOS Bērnu ciematam.

A. Zvaigzne skaidro, ka “LIFE” integrētais projekts “Atkritumi kā resursi Latvijā – Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju” tiek īstenots ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.