Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Gripas izplatība Latvijā joprojām zema, arī saslimstība ar Covid-19 nedaudz samazinājusies

Pagājušajā nedēļā gripas izplatība Latvijā joprojām bijusi zema un arī saslimstība ar Covid-19 ir nedaudz samazinājusies, tomēr slimība arvien prasa upurus, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gripas un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa ietvaros pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs reģistrēti 18 klīniskie gripas gadījumi, kas ir vairāk nekā iepriekšējā nedēļā, kad tika fiksēti tikai divi gadījumi.

Gripas gadījumi reģistrēti Daugavpilī, Liepājā, Jūrmalā un Rīgā, taču kopumā gripas intensitāte Latvijā pagaidām ir zema un atbilst starpsezonu līmenim, vērtē SPKC.

Pēdējā nedēļā gripas gadījumi reģistrēti iedzīvotājiem vecuma grupā no 15 līdz 64 gadiem. Vecumā no pieciem līdz 14 gadiem fiksēts 22,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotājiem, bet vecumā virs 65 gadiem saslimstība ir zemāka.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēdējo trīs nedēļu monitoringa dati liecina, ka nav saņemti paziņojumi par nāves gadījumiem pacientiem ar apstiprinātu gripu vai ar aizdomām par gripas infekciju.

Citas akūtas augšējo elpceļu infekcijas reģistrētas 1010 pacientiem, bet pneimonija – 49 pacientiem. Ar pneimonijām pēdējās nedēļas laikā novērojama augstāka kā vidējā saslimstība iepriekšējās sezonās. Pēdējās nedēļas laikā ambulatorajās iestādēs vērsušies 49 pacienti ar pneimoniju, kas ir 70,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Tādā pašā periodā pirms gada saslimstības līmenis ar pneimoniju bija 37,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Pagājušajā nedēļā Latvijā laboratoriski apstiprināti 72 Covid-19 gadījumi, kas ir par 12 gadījumiem jeb 14,3% mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nedēļas laikā veikti 738 testi, kas ir par 20% mazāk nekā iepriekšējā nedēļā. Pozitīvo testu īpatsvars sasniedza 9,8%, kas nedaudz augstāks rādītājs nekā pirms nedēļas.

Ar Covid-19 infekciju stacionēti 77 jauni pacienti, kamēr pirms nedēļas tādu bija 64. Kopumā pagājušajā nedēļā slimnīcās ārstējušies 136 pacienti ar Covid-19 infekciju, no tiem ar pamata diagnozi Covid-19 bijuši 49. Smagā stāvoklī stacionāros nav bijis neviens pacients.

Iepriekšējā nedēļā reģistrēti septiņi nāves gadījumi Covid-19 pacientiem. Salīdzinoši iepriekšējās pāris nedēļās tādu bijis virs desmit.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai mazinātu smagas saslimšanas un nāves risku, vakcinācija pret Covid-19 ieteicama īpaši rekomendēta cilvēkiem, kuriem saslimšana ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām norit smagā formā un kuriem ir augsts komplikāciju risks. Vakcinācija pret Covid-19 īpaši rekomendējama iedzīvotājiem vecumā no 65 gadiem, pieaugušajiem ar nopietnām hroniskām blakusslimībām, vidējas vai augstas imūnsupresijas pacientiem, kā arī grūtniecēm katrā grūtniecības reizē, mudina SPKC.

Foto: SPKC

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.