Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Kultūrpārgājienā organizatori aicina doties uz Codes pagastu

Iecavas pagasta Rosmes bibliotēka aicina interesentus doties kārtējā kultūru izzinošā pārgājienā. Tas plānots sestdien, 2.novembrī, uz Codes pusi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā informē organizatore Gunta Dombrovska, Iecavas pagasta Rosmes bibliotēkas vadītāja, satikšanās un ceļojuma sākums Codē, autobusu pieturā (Codes pagrieziena pusē). Pārgājiena sākuma laiks – plkst. 11.11, jo tadpienāk satiksmes autobuss no Bauskas, bet no Rīgas puses ceļotāji piebrauks mazliet agrāk, jau plkst. 10.49.

G. Dombrovska stāsta, ka ceļā lūkos Codes muižas apkaimes košumu un uzklausīs patlabanējo muižas ļaužu stāstus, iejutīsies lauku ceļu rudens smaržās, krāsās un noskaņās. Kārtējo reizi, pat vairākkārt, sanāks šķērsot mazupīti Īkstrumu, kas šo pārgājienu dalībnieku ceļos bijusi sastapta jau iepriekš.

Atpūtas brīžus vadīs zemnieku saimniecībā «Vaidelotes», gan apskatot, kā jūtas lauku saimniecība rudenī un klausoties saimnieces Dairas Jātnieces stāstījumu, gan ieturot kopīgu, viņas gatavotu maltīti, gan ļaujoties un stāstot rudens un veļu laika stāstus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Pārgājienu noslēgsim Bauskā – šķērsosim Mēmeli pa gājēju tiltu un dosimies uz autopieturu pie Rātslaukuma. Aptuvenais noejamo kilometru skaits iecerēts ap 10-12 km. Temps – vidējs pārgājiena solis. Tā kā ceļa gabals nav ne liels, ne arī sarežģīts, tas piemērots arī mazāk rūdītiem gājējiem,» skaidro G. Dombrovska.

Viņa uzsver, ka jau izveidojies ciešs kultūrpārgājēju pulciņš, kam allaž prieks satikties, izstaigāties, ieraudzīt un iepazīt jaunas vietas un nezināmus ceļus. Un, protams, no sirds ikviens tiek aicināts pievienoties – gaida ceļojumu draugus gan no tuvākās apkaimes, sava novada patriotus, gan citus ieinteresētos kaimiņnovadniekus.

Dalības nosacījumi: dalība pārgājienā bez maksas. Codes muižā – ziedojums 2,50 eiro (par muižas saimnieku stāstījumu); «Vaidelotēs» – par pusdienu maltīti 7 eiro. Pieteikšanās un sīkākas ziņas pa tālruni 27811297 (Gunta, arī Whatsapp).

Foto no biedrības “Bauskas Vecpilsēta” arhīva.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.