Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: «Bauskas Dzīves» lasītāji atvērto durvju dienā redakcijā

Laikraksta «Bauskas Dzīve» pēckara pirmais numurs, kas tolaik saucās «Bauskas Darbs»,  iznāca 1944. gada 27. oktobrī, tieši šodien aprit 80 gadu. Atzīmējot apaļo gadskārtu, 25. oktobrī atvērto durvju dienā redakcijā ciemos gaidīja un uzņēma lasītājus, novada iedzīvotājus, iestāžu pārstāvjus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bija iespēja nākamajam gadam lētāk abonēt avīzi, ieskatīties vēsturiskajos laikraksta numuros, bilžu albumos, parunāties ar avīzes veidotājiem, noskatīties videofilmu par to, kā avīze tiek iespiesta tipogrāfijā «Mūkusala» Rīgā. Lasītājus svētkos sveica arī akordeonistu – Raita Sirmaņa un Aigara Urtāna – duets. Viesos bija gan pašvaldības vadība, gan speciālisti no Bauskas pils muzeja, Tūrisma informācijas centra, gan vairākas novadnieku ģimenes, daudzi lasītāji. Biedrības «Cerību spārni» pārstāves bija ekskursijā uz redakciju atvedušas 15 jauniešus.

Dažu ciemos atnākušo lasītāju stāsti. Anna Spēka no Codes pagasta ir dzimusi 1944. gadā – arī viņai šogad, tāpat kā mūsu avīzītei, apaļi 80 gadi. Viņa pastāsta, ka laikrakstu ar iepriekšējo nosaukumu «Komunisma Ceļš» atceras jau kopš bērnības, jo to esot lasījuši viņas vecāki. «Kad pieaugu un sāku strādāt, pati sāku pirkt avīzi. Laikrakstā man patīk lasīt visu – no vienas malas līdz otrai. Avīzei ir patīkama valoda, tāpēc visas tēmas labi lasāmas – mazāk gan mani sporta ziņas interesē,» atzīst kundze, «atceros, ka agrāk, kad rajona avīzes nosaukums vēl bija «Komunisma Ceļš», visu laiku tika rakstītas tikai labas lietas. Man patīk, ka mūsdienās laikraksts ir objektīvs – atspoguļo gan labos notikumus novadā, gan problēmsituācijas.» «Bauskas Dzīvei» jubilejā A. Spēka novēl saglabāt avīzes labo stilu un turpināt iet uz priekšu.

Baušķeniece Vēsma Kaupāne atceras, ka agrāk viņas ģimene kioskos pirka «Komunisma Ceļu», bet «Bauskas Dzīvi» sāka abonēt jau no pašiem pirmsākumiem. «Avīzē izlasu visu, bet kad nevaru sagaidīt nākamo numuru, ieskatos arī laikraksta portālā. Man labāk patīk lasīt drukāto avīzi, mūsdienās cilvēki lasa mazāk, bet vairāk dzīvo internetā – arī tas ir labi, laikam ir jāiet līdzi,» domās dalās abonētāja, «mani apmierina avīzē pieejamais saturs – man patīk lasīt par vēsturi, novadniekiem – saviem cilvēkiem. Patīk arī ceļojumu apraksti, kurus lasu gan «Bauskas Dzīvē», gan tos, kas ir žurnālā «Ieva».» V. Kaupāne avīzei un redakcijas darbiniekiem vēl labu veselību, kā arī noturēties un izdzīvot šajā problemātiskajā laikā.

Jānis Veģis ir laikraksta abonents no Skaistkalnes puses, un viņš pastāsta, ka avīzi sācis lasīt,  līdzko iemācījies burtot. «Kad salaulājos, tad avīzē «Bauskas Darbs» vēl bija mans sludinājums,» viņš atceras, «mīļākās tēmas avīzē ar gadiem mainās – agrāk man patika lasīt dažādas statistikas, sacensību rezultātus. Toreiz jau aprakstīja visu par saimniecību, kolhoza darbiem un publicēja pārskatus. Tagad labprāt lasītu vairāk par atkritumu šķirošanu, kur likumi nemitīgi mainās.» J. Veģa ģimenē vēl tiek abonēts žurnāls «Privātā Dzīve», taču to viņš pats gan nelasa, jo netīkot «bāzt degunu» citu dzīvēs. Internetu viņš nelieto, tāpēc avīzi lasa tikai drukātajā versijā. «Redakcijai novēlu to, lai abonenti turas – agrāk jau katrā mājā bija avīzīte,» viņš nosaka.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Senila smaka. Nolupušas sienas, izdilusi grīda dekorēta ar vecām avīzēm,lapām,vītušiem ziediem. Bēdīgs paskats…Pa skuju taku jau drīzumā aiziesiet

    2
    4
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.