Masiere feldšere NALDA ZABLOCKA ir arī čakla namamāte. Viena no viņas mīļākajām virām ir siera frikadeļu zupa.
Masiere feldšere NALDA ZABLOCKA ir arī čakla namamāte. Viena no viņas mīļākajām virām ir siera frikadeļu zupa.
300 g Zemgales siera sarīvē uz smalkās rīves, pieliek 1 – 2 olas un divas ēdamkarotes (ar kaudzi) mannu. Masu samīca, lai tā ir viendabīgi bieza, pieliek sāli, piparus, sagatavo rīvmaizi. Izvāra sakņu zupu, var izmantot arī sauso buljona koncentrātu. Kad saknes mīkstas, no siera masas veido nelielas bumbiņas, ko apvārta rīvmaizē un liek zupā. Vāra, kamēr tās uzpeld tāpat kā parastās frikadeles. Zupa ir ļoti sātīga.
Nalda iesaka citiem un arī pati katru dienu izdzer krietni daudz destilēta ūdens vai atgāzēta minerālūdens. Tā no organisma tiek izskalotas visas nevēlamās vielas (ūdens nepieciešams šūnām). Kad masieres darbdiena iesniegusies pievakarē, Nalda mēdz iedzert glāzi minerālūdens ar 1 g askorbīnskābes. Tas uzmundrinot labāk par tasi kafijas un ir lieliska profilakse pret gripu.