Piensaimnieku akciju sabiedrība «Bauskas piens» reizi divos gados piedalās tradicionālajos siera konkursos.
Piensaimnieku akciju sabiedrība «Bauskas piens» reizi divos gados piedalās tradicionālajos siera konkursos. Tikko novērtējumu saņēmušas trīs Bauskā ražotās siera šķirnes.
Sabiedrības ražošanas direktorei Ilzei Jākobsonei par rezultātiem ir divējāds vērtējums. Lai arī baušķenieku produkcija nav ieguvusi godalgotās vietas, tomēr mūsu izstrādājumi pieskaitāmi labākajiem pārējo fermentēto sieru grupā (vērtējums bija trīs grupās).
Skatei pavisam bija iesniegts 61 siers, no kuriem kā nestandarta tika atzītas divas šķirnes. Iepriekšējos konkursos ir bijis izbrāķēts vairāk. Tas vien norāda, cik augstvērtīgus izstrādājumus iemācījušies ražot Latvijas piensaimnieki.
Var pat sacīt, ka sliktu sieru skatē nebija. Piemēram «Zemgales siers» saņēma 96,4 punktus no 100 iespējamiem un palika 6. vietā. «Iecavas siers» tikai par 0,1 punktu atpalika no 3. vietas. «Bauskas siers» ieguva 9. vietu, tomēr mūsu rajona piensaimnieki ir apmierināti ar tādu rezultātu, jo apsteigti Tukuma kolēģi, kuri arī ražo šo šķirni.
Siera konkursiem ir savi īpaši nosacījumi. Vērtēšanai var iesniegt tikai to produkciju, kas tiek saražota ne mazāk par piecām tonnām mēnesī. Vērtējumu izšķir arī subjektīvi faktori, jo, nosakot garšu, nozīmīgas var būt pat nianses. I. Jākobsone uzskata, ka šīs skates rezultāti būs stimuls meistariem censties, lai nākamreiz iegūtu kādu godalgoto vietu. Sieru labajā novērtējumā daļa atzinības pienākas arī piena ražotājiem, kas pārstrādes uzņēmumam piegādā kvalitatīvu izejvielu.