Cepetis «pēdējā brīdī» Sulīgu cepeti var pagatavot ātrvārītājā katlā. Gaļas gabalu ierīvēju ar sāli, pipariem, sinepēm.
Cepetis «pēdējā brīdī»
Sulīgu cepeti var pagatavot ātrvārītājā katlā. Gaļas gabalu ierīvēju ar sāli, pipariem, sinepēm. Liesumu iespeķoju (ieduru nazi un šķēlumā ielieku žāvēta speķa stienīti), treknumā ieduru ķiploka gabaliņus.
Parastajā pannā vai čuguna katlā uz plīts apbrūninu gaļu. Brūnu, kraukšķīgu garoziņu vieglāk iegūt, ja nedaudz cukura sabrūnina, pielej eļļu vai citas taukvielas un maisījumā apcep gaļu. Šādā veidā labi izdodas apgrauzdēt vistas un truša gaļu, apbrūnināt sautētus skābus kāpostus.
Ātrvārītājā katlā ieleju mazliet ūdens, ielieku pamatnes režģi, salieku ķiplokus, sīpolus, veselus burkānus, uz tiem lieku gaļas gabalu. Katlu aizgriežu un pārliecinos, ka tvaiks neplūst laukā. Pēc 40 minūtēm gaļa ir mīksta. To pirms pasniegšanas vēlreiz apbrūninu sakarsētā cepeškrāsnī.
Cepot karbonādi vai zivis, ko panē miltos, garšvielas, arī sasmalcinātu ķiploku, pievienoju sakultajai olai, kurā iemērc gaļas šķēles vai zivs gabalus.
Atjautīgā iecavniece