Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Aicina iedzīvotājus iesaistīties Bauskas novada teritorijas plānošanā

Bauskas novada pašvaldība sākusi darbu Bauskas novada teritorijas plānojuma izstrādē. Plānojuma izstrādes mērķis ir radīt vienotu plānošanas dokumentu visai apvienotā novada teritorijai spēkā esošo četru kādreizējo novadu (Bauskas, Iecavas, Vecumnieku un Rundāles) teritorijas plānojumu vietā, tos aktualizējot atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai. Plānojuma izstrādes gaitā tiks noteikts funkcionālais zonējums un izstrādāti vienoti apbūves noteikumi visai novada teritorijai, skaidro Dace Platonova, Bauskas novada teritorijas plānotāja.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bauskas novada dome jau šogad 26.janvārī pieņēma lēmumu Nr. 52 (prot. Nr.2, 10.p.) «Par Bauskas novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu».

Teritorijas plānojums ir pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments. Tajā tiek noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei. Prasības attiecināmas uz funkcionālo zonējumu, publisko infrastruktūru, teritorijas izmantošanu un apbūvi, informē D. Platonova. Viņa uzsver, ka tas ir viens no nozīmīgākajiem pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem, kas regulē to, kā drīkst izmantot Bauskas novada teritoriju – nekustamos īpašumus, t.sk. kas ir atļauts, kas aizliegts, kādi nosacījumi jāievēro, lai varētu veikt apbūvi, kādas ir īpašās teritorijas.

Kā akcentē pašvaldībā, viens no galvenajiem jaunā teritorijas plānojuma uzdevumiem ir aktualizēt, integrēt un salāgot spēkā esošos teritorijas plānojumus. Spēkā esošie teritorijas plānojumi bija izstrādāti iepriekšējām, līdz 2021.gada 1.jūlijam pastāvošajām administratīvajām teritorijām – Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novadam – , kas jau divus gadus apvienotas kopējā Bauskas novadā. Jauna teritorijas plānojuma izstrāde ir svarīga, lai nodrošinātu to, ka visa Bauskas novada teritorija tiek attīstīta un pārvaldīta pēc vienādiem principiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstrādes process, ņemot vērā šī dokumenta nozīmi, sarežģītību un nepieciešamību nodrošināt plašas līdzdalības iespējas, paredzēts līdz 2024.gada beigām.

Iedzīvotāji, uzņēmēji un citi nekustamo īpašumu īpašnieki vai tiesiskie lietotāji aicināti sniegt savus priekšlikumus iecerēm un nepieciešamajām izmaiņām jau dokumenta izstrādes sākuma posmā.

Iedzīvotājiem tiek atgādināts, ka ar teritorijas plānojumu ir iespēja:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • mainīt ciemu un pilsētu robežas, ietverot vai izslēdzot Tavu īpašumu no ciema vai pilsētas teritorijas;
  • noteikt minimālo jaunizveidojamo zemes vienību platības;
  • paredzēt turpmāko izmantošanu savam īpašumam;
  • noteikt, ar kāda veida uzņēmējdarbību varēsi nodarboties savā īpašumā;
  • paredzēt jaunas ielas un ceļus;
  • kā arī daudz citu lietu.

Ja ir ierosinājumi un viedokļi par Bauskas novada un katra paša īpašuma turpmāko izmantošanu, pašvaldība aicina to paust līdz šī gada 15. augustam:

  • sūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz pašvaldības e-pastu pasts@bauskasnovads.lv vai izmantojot latvija.lv;
  • iesniedzot klātienē jebkurā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem;
  • sūtot pa pastu uz adresi Uzvaras iela 1, Bauska, Bauskas novads,  LV-3901.

Informācijas un attēlu avots: bauskasnovads.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (5)

  1. varbūt, apvienojiet visu četru apvienoto pagastu plānošanas dokumentus vienā un būs jums kopējais apvienotā novada detālplānojums. Kā arī, kas var būt īslaicīgāks par detālplānojumu ilgtermiņā, kur jau pēc pāris mēnešiem kāds iesniegs pieprasījumu plānojuma izmaiņām. To “speciālistu” novadā pašlaik ir tik daudz, iespējams, vadībai nepatīk tā slaistīšanās, arī nauda , iespējams, šādam nolūkam “atrasta”

    8
    1
  2. Beidzot kādam tas jāuzraksta: novada centrs jāpārceļ uz Rundāli, jaunā pārvaldes – Rundāles avotu māja jau ar nāk pie beigām. Ar deputātiem būs pilna visu gadu, TICs tūristi citādi ir tikai 5 mēnešus, a tirgotājiem bez tūristiem negribēsies telpas īrēt.

    10
    1
  3. Piedodiet, ka ne par raksta tēmu. Vienkārši pavilkos uz Pienenes komentāru. Kāpēc Jūs domājat, ka kāds tās telpas īrēs (vismaz pēc godīgiem tirgus principiem). Ja tur būtu paredzēts telpas izīrēt uz klasiskiem īres tiesību izsoles principiem, tad kā gan pašvaldība jau šobrīd, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, var paziņot, ka tur otrajā stāvā darbosies konkrēta to veco kleitu šūdināšanas firma?

    4
    1
  4. Pārregulētā valsts. Parādu verdzība.Veco kleitu ekonomika. Tehniskā atpalicība.

    11
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.