Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Vai dzeramā ūdens filtri vajadzīgi katrā mājā?

Krāna ūdens kvalitāte šķiet pieņemama lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju, t.sk. Rīgā, Bauskā un Jelgavā, taču ne vienmēr. Ir situācijas, kad dzeramā ūdens īpatnības liek nepatikā raukt degunu, sausina ādu, atstāj rūsainus pleķus uz santehnikas vai vienkārši garšo pēc hlora.

Visas nosauktās problēmas liecina, ka nepieciešama papildus ūdens attīrīšana. Ja pašvaldības ūdensapgādes uzņēmums vai mājas apsaimniekotājs nevar palīdzēt, ir jāķeras pašiem pie situācijas risināšanas.

Uzņēmuma Water Filters Latvia dzeramā ūdens filtri un ūdens attīrīšanas iekārtas spēj attīrīt pat vispiesārņotāko ūdeni. Kurus filtrus izvēlēties, atkarīgs no ūdens analīžu rezultātiem, jūsu vajadzībām un finansiālajām iespējām.

Optimāli risinājums ir uzstādīt filtrus uz mājoklī ienākošās ūdensvada caurules, lai attīrītu pilnīgi visu patērēto ūdeni. Šāda pieeja nodrošina tīru dzeramo ūdeni lietošanai uzturā, bet arī parūpējas par santehniku un ierīcēm, kas patērē ūdeni (boileris, veļasmašīna, trauku mašīna).  Otra iespēja ir uzstādīt filtrus tikai zem izlietnes vai pasūtīt speciālo ūdens attīrīšanas iekārtu, kas ūdeni ne tikai attīra, bet arī uzsilda vai atdzesē.

Pirms ķerties pie filtru pasūtīšanas internetā, vēlams konsultēties ar pieredzējušiem ūdens attīrīšanas profesionāļiem. Pretējā gadījumā var sanākt pasūtīt filtrus, kas patiesībā nemaz nav vajadzīgi un pēcāk atliks tikai kost pirkstos.

Kādus ieguvumus sniedz ūdens filtri?

Ūdens kvalitāti varam mērīt pēc tā ķīmiskā sastāva vai subjektīvām sajūtām. Ūdens tīrība vai gluži pretēji netīrība ne vienmēr ir saredzama vai sajūtama, taču tā defektus palīdz atklāt ūdens testēšana. Vēlams to darīt SIA “Water Filters Latvia” vai jebkurā citā sertificētā laboratorijā visā Latvijā.

Iegādājoties un uzstādot mājās piemērotus ūdens filtrus, varat sagaidīt šādus labumus:

  • labāka ūdens garša,
  • izzudīs nepatīkamās smakas (hlors, sērūdeņradis),
  • var uzlaboties ūdens vizuālās īpašības,
  • ūdens mīkstināšana (kaļķakmens vairs neradīs problēmas),
  • ūdens atdzelžošana,
  • ūdens attīrīšana no kaitīgiem piesārņojumiem, baktērijām, vīrusiem (visefektīvākā šeit ir reversās osmozes sistēma),
  • vairs nebūs jāpērk ūdens pudelēs (ietaupīsiet naudu un pasargāsiet vidi no piesārņošanas ar plastmasu).

Ja esat pieslēgti centralizētajai ūdensapgādes sistēmai ar lielāko daļu problēmu ir jātiek galā pašvaldības ūdens attīrīšanas iekārtām. Dzeramā ūdens filtri šeit darbojas kā pēdējā aizsardzības līnija. Privātmāju īpašniekiem, kas ūdeni iegūst no spices vai akas atbildība ir uzlikta uz pašu pleciem un izmantot kvalitatīvus ūdens filtrus ir vēl būtiskāk. 

Hlora un dezinfekcijas blakusproduktu samazināšana:

Hloru parasti izmanto ūdens attīrīšanas iekārtās, lai likvidētu kaitīgās baktērijas un patogēnus. Lai gan hlors kalpo svarīgam mērķim, tas var radīt blakusproduktus, kas rada potenciālu risku veselībai. Ūdens filtri, kas aprīkoti ar aktivēto ogli, var efektīvi samazināt hlora līmeni un līdz minimumam samazināt DBP klātbūtni, nodrošinot papildu aizsardzības līmeni jums un jūsu ģimenei.

Cik maksā ūdens filtri?

Dzeramā ūdens filtru izmaksas variē robežās no pārdesmit eiro par vienkāršu mehānisko filtru, kas aiztur smiltis un lielākas organiskās daļiņas līdz vairākiem simtiem par kompleksu ūdens attīrīšanas iekārtu. Pirmajā variantā jūs iegūstat ūdeni, kurā nepeld gliemeži, smiltis un māls, savukārt otrajā ūdens tiek attīrīts un vajadzības gadījumā arī bagātināts ar papildus materiāliem.

Precīzas izmaksas ir atkarīgas no ūdens piesārņojuma veida, izvēlētā risinājuma un izlietotā ūdens daudzuma. Ja vēlaties uzzināt vairāk, ielūkojieties mūsu mājaslapā – WaterFilters.lv, zvaniet – tel.  +37122061096 vai rakstiet uz waterfilters@inbox.lv. Visas konsultācijas ir bezmaksas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Kaut dzīvoju tur, kur it kā funkcionē ūdens atdzelžošanas sistema, rezultātu pēc tās darbības redzu savos ūdens filtros. Arī mana mājokli tie ir, bet jasaprot- filtri mazina spiedienu un tie noteikta termina jāmaina….kad parādu savu ūdens filtru santehnikas ražotājiem, viņi soka- mēs neražojam savas ierīces purva ūdeņiem!!!…

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.