Svētdiena, 16. novembris
Banga, Glorija
weather-icon
+-1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Cukīni šokolādes kēkss

Gards saldais ēdiens no sezonas dārzeņiem.

Nupat sākusies kabaču un cukīni sezona. No šiem dārzeņiem var pagatavot ne tikai visdažādākos sāļos ēdienus, bet arī saldos. Šoreiz neierasti šokolādīga cukīni recepte. Kēkss, kurš nesanāks sauss, garšas un tekstūras ziņā līdzinās braunijam.

Nepieciešams:
◆ 250 g cukīni (vai kabacis);
◆ 120 g kviešu miltu;
◆ 2 olas;
◆ 130 ml eļļas;
◆ 130 g cukura;
◆ 50 g kakao pulvera;
◆ 1 tējkarote cepamā pulvera;
◆ 100 g tumšās šokolādes.

Glazūrai:
◆ 100 g tumšās šokolādes;
◆ 2 ēdamk. eļļas.


Vispirms sarīvējam cukīni bļodiņā un atstājam kādu laiku atsuloties.

Kad cukīni ir atsulojies, nolejam šķidrumu. Bļodā pievienojam pārējās sastāvdaļas: miltus, olas, eļļu, cukuru, kakao, cepamo pulveri. Tumšo šokolādi sagriežam mazākos gabaliņos un pievienojam masai.
Visu kārtīgi samaisām, ietaukojam kēksa formu un lejam tajā pagatavoto masu. Kēksu cep 180° C apmēram 40 – 50 minūtes.

Kad kēkss ir izcepies, ūdens peldē pagatavojam šokolādes glazūru. Sadalām šokolādi mazākos gabaliņos, pievienojam eļļu un maisām, līdz masa kļūst viendabīga. Ja glazūru vēlas šķidrāku, var pievienot vairāk eļļas.

Lejam šokolādes glazūru uz kēksa, var dekorēt ar svaigām ogām. Kamēr vēl silts, labi garšo kopā ar saldējumu. Labu apetīti!

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.