Nesakiet, ka nav īstais laiks šāda cienasta cepšanai. Kāpēc gan ne?
Nesakiet, ka nav īstais laiks šāda cienasta cepšanai. Kāpēc gan ne?
Kilogramu ābolu pašlaik vēl var nopirkt par apmēram 25 – 30 santīmiem. Kūkas cepšanai nepieciešami apmēram četri āboli, trīs olas, 1,5 glāzes miltu, glāze cukura, divas tējkarotes malta kanēļa, krustnagliņas vai vanilīns, kapāti rieksti vai saulpuķu sēkliņas.
Olas dzeltenumu puto ar cukuru, kamēr tas izkusis un ola kļuvusi gaiši dzeltena, tad pa daļām iemaisa miltus, sāli, mazu šķipsniņu cepamā pulvera. Atsevišķi saputo olbaltumu. Uzmanīgi to iecilā iecilā mīklā.
Kūku var cept ietaukotā veidnē vai arī parastā pannā, kurā ieklāj cepamo papīru. Ielej mīklu un tai pārber nomizotus, sagrieztus ābolus. Cepoties āboli pamazām nogrimst mīklā. Kūka gatava pēc apmēram 30 – 35 minūtēm. Tad to izgāž no veidnes, apgriež otrādi, – lai virsa būtu augšpusē, un pārber ar garšvielām un riekstiem.