Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Mūspuses vieglatlētiem piecas zelta medaļas

Kuldīgas vieglatlētikas manēžā notika Latvijas U18 un U20 vecuma grupas čempionāts vieglatlētikā. Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņiem šoreiz trīs zelta godalgas, savukārt Iecavas sporta skolai «Dartija» – divas zelta medaļas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sacensības notika divas dienas – 11. un 12. februārī. Starp labākajiem rezultātiem pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas punktiem ir divi mūsējie – Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēkne Gerda Kerija Dreimane, kas ar tāllēkšanas 992 punktiem ir trešajā vietā, un Iecavas sporta skolas «Dartija» pārstāve Adriana Krūzmane, kas ar augstlēkšanas 965 punktiem ir desmitā. Vēl jāatzīmē rīdzinieces Alīnas Sokunovas sasniegtais jaunais Latvijas rekords 2000 metru šķēršļu skrējienā telpās – sešas minūtes un 58,9 sekundes. Pirmo reizi izdevies izskriet ātrāk par septiņām minūtēm, labojot iepriekšējo rekordu gandrīz par 20 sekundēm.

FOTO – GUNTIS BĒRZIŅŠ, ATHLETICS.LV.

Vienādi rezultāti

Medaļu ieguvēju sarakstā redzami daudzi pazīstami vārdi. Ierasti par vairākām godalgām cīnījās zināmie Bauskas novada BJSS daudzcīņnieki. U18 vecuma grupā Andris Skadiņš ieguva zelta medaļu augstlēkšanā – rezultāts 1,83 metri bija vairākiem sportistiem, bet A. Skadiņam bija mazāks mēģinājumu skaits. Otrā vieta 60 metru barjerskrējienā – 8,24 sekundes. Tāpat kā augstlēkšanā, tā arī kārtslēkšanā bija vienāds augstums – 4,29 metri – ar vēl vienu Bauskas pārstāvi Atvaru Ernestu Paļuli, bet šoreiz veiksme uzsmaidīja otram komandas biedram, kuram mazāk mēģinājumu un pirmā vieta, bet A. Skadiņam sudraba medaļa. A. E. Paļulim vēl trešā vieta 60 metru barjerskrējienā – finišēja pēc 8,49 sekundēm. Reizē abi kopā ar Tomu Ķiveru un Adrianu Hildebrantu pamanījās iegūt vēl vienas sudraba medaļas – šoreiz 4×200 metru stafetes skrējienā, kur Bauskas novada BJSS vienība finišēja pēc minūtes un 38,71 sekundes.Meitenēm U18 grupā lodes grūšanā šoreiz ceturtajā vietā Anna Gabriela Hofmane, bet otro vietu izcīnīja Arta Marija Dreimane – 13,02 metri. Viņai vēl tāllēkšanā ceturtā vieta un augstlēkšanā sestā vieta.Savukārt U20 grupā divas medaļas Gerdai Kerijai Dreimanei. Tāllēkšanā rezultāts 5,97 metri, kas bija pārliecinoši par apmēram pusmetru tālāk nekā tuvākajām konkurentēm, un uzvara, savukārt augstlēkšanā otrā vieta ar rezultātu 1,72 metri. Medaļu krājumu viņa papildināja ar bronzu, jauktajā 4×200 metru stafetē kopā ar Anniju Miļūni, Henriju Oboleviču un Gintu Zilpuri izcīnot trešo vietu ar rezultātu minūte un 44,79 sekundes.

RIHARDS PŪĶIS uzvarēja tāllēkšanā un izcīnīja otro vietu trīssoļlēkšanā.
FOTO – GUNTIS BĒRZIŅŠ, ATHLETICS.LV.

Pa divām godalgām

Iecavniekiem izcēlās ierastie līderi. U18 vecuma grupā tāllēkšanā uzvarēja Rihards Pūķis ar rezultātu 6,81 metrs, un viņam vēl sudraba medaļa trīssoļlēkšanā – 13,52 metri. Savukārt augstlēkšanā meitenēm uzvarēja Adriana Krūzmane – 1,74 metri. Viņai arī trešā vieta 400 metru skrējienā – minūte un 2,27 sekundes. Vecākajā U20 vecuma grupā Gvido Miezers izcīnīja otro vietu 60 metru barjerskrējienā – 8,48 sekundes. Viņam arī piektā vieta 400 metru distancē un sestā vieta 200 metru skrējienā. Sacensībās bija pārstāvēta arī Vecumnieku sporta skola. Labākais rezultāts bija U18 grupā Zandai Zaķei, kas 2000 metru šķēršļu skrējienā izcīnīja trešo vietu, – astoņas minūtes un 32 sekundes. Viņai arī ceturtā vieta 800 metru skrējienā. Nākamās sacensības būs 18. un 19. februārī, kad Liepājā notiks Latvijas čempionāts U16 vecuma grupai, savukārt 26. februārī Valmierā būs Latvijas čempionāts pieaugušajiem. Martā plānotas Baltijas valstu komandu sacensības vieglatlētikā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.