Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Vairākās pašvaldībās norisināsies pasākumi Ukrainas atbalstam; Bauskā sarīkojumu nebūs

Vairākās Latvijas pašvaldībās šodien norisināsies pasākumi Ukrainas atbalstam. Bauskā pagaidām sarīkojumi nav ieplānoti, apliecināja Bauskas novada domē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Piemēram, Aizkraukles centrālajā laukumā svētdien, 27. februārī,  notiks koncerts – atbalsta akcija “Ukrainas brīvībai”. Akcijas laikā notiks ziedojumu vākšana atbalstam Ukrainas tautai un tiks veidots saraksts ar ģimenēm, kuras gatavas uzņemt bēgļus no Ukrainas savās mājās.

Pasākums Ukrainas neatkarības atbalstam šodien ieplānots arī Valmierā. Pilsētas rātslaukumā klātesošos uzrunās Valmieras Sv. Sīmaņa draudzes mācītājs Edijs Kalekaurs, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, bijušais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Mazsalacas barikāžu atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ojārs Beķeris. Plānots, ka piedalīsies arī Aizsardzības ministrijas, Ukrainas vēstniecības Latvijā, Ukrainas Atbalsta biedrības Latvijā koordinācijas centra un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

Bauskas novada domē informēja, ka līdz 25. februārim pašvaldība nav saņēmusi nevienu iesniegumu vai pieteikumu piketa, kultūras pasākuma vai protesta akcijas organizēšanai saistībā ar Krievijas-Ukrainas situāciju. “Bauskā kultūras pasākumi Krievijas-Ukrainas  kontekstā nav plānoti,” apstiprināja pašvaldībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Reaģējot uz 24.februāra rītā  īstenoto Krievijas militāro iebrukumu, Latvijas pašvaldības aktīvi iesaistījušās atbalsta sniegšanā Ukrainas pašvaldībām un Ukrainas tautai, portālu informēja Latvijas pašvaldību savienībā.

Jau pagājušajā nedēļā pašvaldības, paužot solidāru atbalstu Ukrainas neatkarībai un teritoriālajai vienotībai, pie savām ēkām izkāra Ukrainas valsts karogu, savukārt Ogrē tilts pār Ogres upi ir izgaismots Ukrainas karoga krāsās.

Autors: Ogres novada dome

Par dažādiem atbalsta veidiem informē pašvaldības visā Latvijā. Par savām iespējām pašvaldības teritorijā uzņemt un izmitināt bēgļus no Ukrainas ziņo Rēzeknes novada pašvaldība. Patlaban tās iespējas ir sniegt patvērumu 100 cilvēkiem. ““100 cilvēkiem Adamovas skolas ēkā uzreiz varēsim nodrošināt pienācīgus apstākļus un visas praktiskās lietas – ēdināšanu, gultas un gultasveļu, sanitāros mezglus. Ja būs nepieciešams izmitināt vairāk cilvēku, meklēsim citas telpas pašvaldības teritorijā, bet 100 vietas ir tās, kas ir aprīkotas uzreiz,” pauž pašvaldības vadītājs Monvīds Švarcs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Autors: Rīgas valstspilsētas dome

Rīgas dome nolēmusi rezervēt 500 000 eiro palīdzības sniegšanai Ukrainai Rīgas pilsētas izpilddirektoram uzdots sadarbībā ar Ārlietu ministriju saskaņot ar Ukrainas varas iestādēm nepieciešamās palīdzības veidu, kā arī vienoties ar Ministru kabinetu par vienotu kārtību atbalstam.

Kuldīgas novada domes deputāti atbalstījuši Kuldīgas novada pašvaldības resursu izmantošanu bēgļu izmitināšanai nepieciešamības gadījumā. Lēmumā noteikts, ka primāri bēgļu izmitināšanai izmantojamas Kuldīgas novada Sporta skolas naktsmītnes un Kuldīgas novada sporta zāles, tās pielāgojot bēgļu uzņemšanai.

Tāpat nolemts paust atbalstu pilsētas Čuhujivas, ar ko pašvaldība sadarbojas, iedzīvotājiem Harkovas apgabalā un Skrundas sadraudzības pilsētas Kosivas iedzīvotājiem Ivanofrankovskas apgabalā Ukrainā, kā arī Kuldīgas sadraudzības pilsētas Mchetas Gruzijā sadarbības pilsētām Ukrainā, nosūtot Kuldīgas novada pašvaldības atbalsta vēstuli un nepieciešamības gadījumā nodrošinot palīdzību un atbalstu, tostarp bēgļu izmitināšanai no militārā konflikta zonām. Vēstulē pašvaldība lūgs ukraiņu pašvaldību vadītājus informēt kolēģus, kuri uztur starptautisko sadarbību, ja ir nepieciešama Kuldīgas novada pašvaldības palīdzība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Saldus novada domes deputāti, reaģējot uz notikumiem Ukrainā, šīs nedēļas domes sēdē vienbalsīgi lēma nekavējoties pārtraukt sadraudzību ar Krievijas pilsētu Sergejev Posad. Atbalstot Ukrainas tautu un sadraudzības pilsētu Bahmutu, Saldus pilsētas centrālajā mastā O.Kalpaka laukumā ir uzvilkts Ukrainas karogs.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts informēja, ka Saldus novada pašvaldība jau šobrīd ir gatava uzņemt pirmos Ukrainas iedzīvotājus un nodrošināt 150 gultas vietas, siltu ēdienu un pirmās nepieciešamības preces. Šobrīd tiek apzinātas vēl iespējamās izmitināšanas vietas pašvaldības īpašumos, kā arī aicināti atsaukties Saldus novada iedzīvotāji, kuri ir gatavi uzņemt bēgļus, nodrošinot mītnes vietas un citu palīdzību.

Paužot atbalstu Ukrainas tautai un Saldus novada sadraudzības pilsētai Bahmutai, Saldus novada pašvaldība sadarbībā ar uzņēmēju SIA “ASL Group”,  izgaismo domes ēku Ukrainas karoga krāsās. Foto: saldus.lv

Pēc Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa aicinājuma 26.februārī pāris stundu laikā daudzi Ogres novada iedzīvotāji Ogres novada pašvaldībā Ogrē, Brīvības ielā 33 sanesuši savus ziedojumus Ukrainai. Iedzīvotāji ir ļoti atsaucīgi, vēlas palīdzēt Ukrainas tautai, sniegt savu atbalstu. Ogres pašvaldībā paskaidroja, ka ziedojumi tiks nogādāti Ukrainā sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Siguldas novada dome pieņēmusi konceptuālu lēmumu par šā gada budžeta pārskatīšanu līdzfinansējuma piešķiršanā tiem kultūras, sporta, izglītības vai citu jomu pasākumiem vai aktivitātēm, kuros piedalās vai atbalsta Krievijas Federācija.
Finansējums netiks pieņemts pēc šādām pazīmēm:

  • pašvaldība finansiāli neatbalstīs nekāda veida izglītības, kultūras, sporta un citus pasākumus Siguldas novadā, ja tajos plāno piedalīties Krievijas Federācijas pārstāvji;
  • pašvaldība nepiešķirs finansējumu mūsu sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, ja viņu aktivitātes ir paredzētas Krievijas Federācijā;
  • pašvaldība nepiešķirs finansējumu mūsu sportistiem vai citu jomu pārstāvjiem, ja tie piedalīsies pasākumos, kuros plānota arī Krievijas Federācijas pārstāvju dalība.

Siguldā, Rīgas ielā 1, tiek organizēts palīdzības vākšanas punkts Ukrainas iedzīvotājiem un bēgļiem

Lai atbalstītu un palīdzētu no Krievijas agresijas un karadarbības cietušajiem ukraiņiem, kas šobrīd dodas bēgļu gaitās, Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties nepieciešamo preču ziedojumu vākšanā. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Esam saņēmuši informāciju, ka ukraiņu plūsma uz Polijas robežas arvien palielinās un atbalsts nepieciešams arī tiem, kas joprojām atrodas Ukrainā un cīnās par savu valsti. Cilvēkiem nepieciešamas pirmās nepieciešamības un medicīnas preces, kā arī pārtikas preces, kuras nebojājas, tāpat arī pledi, segas, medikamenti un citas lietas. Tāpēc sadarbībā ar biedrību “Cerību spārni” esam uzsākuši palīdzības punkta darbību, lai atbalstītu no karadarbības cietušos,” uzsver Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

25. februārī, Ventspils valstspilsētas pašvaldībā, paužot atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, arī tilta apļa karogu mastos tika pacelti Ukrainas karogi. Foto: ventasbalss.lv

Sestdien, 26. februārī, Ventspilī ir ieradusies pirmā ģimene, kam nepieciešams patvērums. Tā ir nogādāta Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā, ziņo portāls ventasbalss.lv.

Valdība ir apstiprinājusi iespējamo ukraiņu bēgļu uzņemšanas plānu, saskaņā ar ko šobrīd, Ventspils valstspilsētas pašvaldība būtu gatava uzņemt ap 300 līdz 350 kara bēgļu, ko iespējams izmitināt Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā, kurā patlaban, attālināto mācību dēļ, ir mazāks pastāvīgi dzīvojošo studentu skaits. Vajadzības gadījumā izmantot varēs arī Piejūras kempingu, kur jau no pirmdienas būs pieejamas 60 vietas, bet pāris nedēļu laikā tās varēs palielināt līdz 130.

Autors: Rīgas valstspilsētas dome

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (9)

  1. Nu mūsējais batķa kā parasti izceļas. Būtu tak solidarizējies ar Rundālē dzīvojošajiem ukraiņiem, piedāvājis palīdzību. Nu ja pašvaldība nevar tak būtu atvēruši punktus, kur nest mantas. Lasu pa visu Latviju šādi punkti ir un pašvaldības atvēl telpas, gādā transportu ar ko nogādāt kravu Ukrainā. Mūsējie kā parasti izceļas ar tukšmuldēšanu (publicēts bauska.lv):
    Mēs nevaram mierīgi pieņemt to, kā Krievija demonstrē savu militāro spēku un iznīcina citas valsts iedzīvotājus. Nevaram vienaldzīgi noskatīties uz cilvēku upuriem, sagrautiem namiem un degošo bruņutehniku Ukrainas ielās. Nosodām Krievijas Federācijas karu pret cilvēkiem, kuri izvēlējušies pastāvēt par savas valsts brīvību un teritoriālo nedalāmību. Toties esam pateicīgi tiem cilvēkiem Krievijā, kuri nebīstas un publiski protestē pret valsts vadītāja realizēto militāro agresiju.

    Atbalstu pauž visu tautību cilvēki, kuri iestājas par mieru pasaulē. Būsim vienoti un palīdzēsim ukraiņiem ziedojot. ( A kur ziedot ta Bauskas novads nenorāda, lkm jau domā vislatvijas ziedot.lv) Tāpat darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai palīdzētu arī tiem cilvēkiem, kuri meklēs patvērumu Latvijā – un šī frāze arī pilnīgi bez seguma. BAUSKA KĀ VIENMĒR IZCEĻAS!!! Pilnīgi jānokaunās 🙁

    5
    3
  2. Es pabrīnījos, ko ta mūsu diženā Īslīce nav sarosījusies ar visu savu Jankovski un Co priekšgalā? Es jau iedomājos, ka viņu kultūras nams zaigosies Ukrainas karoga krāsā un vāks kultūras namā līdzekļus Ukrainas atbalstam, bet te stāv ieraksts, ka gaida disco foto. AK jē Kijevā un visā Ukrainā riktīgi disco gaismas iet gaisā!!!

    2
    6
  3. Ukraina ir jāatbalsta ,jāņem stobrs jābrauc palīgā, tas būs atbalsts nenovērtējams.

    1
    2
  4. Par dažādo atbalstu, pabalstu ieviešanu arī aizdomājos. tagad sanāk, ka Latvijas valsts un pašvaldības ir pārbagātas un var atvēlēt līdzekļus Ukrainas atbalstam. Vietējiem iedzīvotājiem nav ko ēst, tas nevienu neinteresē. Viesnīcas, viesu nami droši vien berzē rokas, jo, ja ne covid pabalsti, tad tagad, ja izvietos bēgļus, naudas plūsma stabila garantēta. Ēdinātājiem tas pats, ja valsts tik maksās, nevajadzēs bankrotu energoresusrsu sadārdzinājuma dēļ piedzīvot. Ukraiņi ir gana strādīgi, atradīsies darba vietas un daudzi kā savulaik biešu kaplētāji, iespējams, apmetīsies te uz dzīvi uz visiem laikiem.

    4
    4
  5. bet tik lieli, tepat tev blakus? Ja vēl pagājušogad, redzot Putina un Krievijas darbības Latvija katru mēnesi Krievijai nopirka vismaz vienu jaunu tanku maksājot par tās precēm. Kā “priecājāmies” par Dinamo zaudējumiem KHL, bet tomēr to atbalstījām. Vēl nesen Rundāles novada dome ar Baltkrieviju apguva miljonus vietējās Rundāles domes “draudzes” baznīcas restaurācijai, jā tieši baznīcas, kā apgalvoja domes amatpersonas, ne kādreizējās baznīcas ēkas. Mazliet par vēlu spīdināt gaismiņas un dziedāt, vienīgā palīdzība, patreiz vajadzīgā ukraiņiem ir medicīniskā un ieroči, lai aizstāvētu savu valsti no “brāļiem” izdzimteņiem 21. gadsimtā.

    2
    1
  6. protams,kad naudu jacuka korumpetos iepirkumos, neadekvátás algás, tad ir ok.Kad jápalídz grútá brídi Ukrainai tad neka.sudigi cilveki lidz pedejam.
    varu pateikt vienu més esam nedrosiba un par visiem siem neatkaribas gadiem normala armija netika izveidota, zagsana gan augsta limeni. Uzskatu sitadiem nejegam ir janes atbildiba.

    2
    2
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.