Baušķenieces Daces ģimenē vasaras mēnešos īpaši iecienīts ir dārzeņu sautējums ar malto gaļu un bez tās.
Baušķenieces Daces ģimenē vasaras mēnešos īpaši iecienīts ir dārzeņu sautējums ar malto gaļu un bez tās. Šim ēdienam iespējamas variācijas, ņemot vērā katra gaumi.
Dace iesaka izvēlēties burkānus, kabačus, tomātus, saldos piparus, protams, sīpolus un garšvielas. Sastāvdaļu daudzumu viņa nenorāda, jo pie pavarda taču ir interesanti eksperimentēt un ņemt tos produktus, kas katram labāk garšo.
Visus izvēlētos produktus liek “pīlē”, piemēram, ievērojot šādu secību un tehnoloģiju. Burkānu ripas apcep taukvielā, tos liek pamatā. Nākamajai kārtai apcep miltos apviļātas kabaču šķēlītes, virs kurām liek apceptu malto gaļu, kā arī pievieno apceptus sīpolu gredzenus, sāli, piparus. Pēc šīs kārtas iederas tomātu ripas, var likt arī sagrieztus, apceptus saldos piparus. Ja garšo sātīgāka maltīte, kārtojumam pa virsu uzlej skābu krējumu, pārkaisa ar sasmalcinātām dillītēm. Šādi vai tamlīdzīgi sakārtotus dārzeņus sautē uz mazas uguns 10 – 15 minūtes. Var uz īsu brīdi likt arī sakarsētā cepeškrāsnī.
Pasniedz siltu, ēd ar rudzu maizi vai kūpošiem kartupeļiem.