Pagājušas arī pareizticīgo Lieldienas. Var gadīties, pēc svētkiem uz olām vairs nespējat paskatīties, bet nevar taču olas izmest.
Pagājušas arī pareizticīgo Lieldienas. Var gadīties, pēc svētkiem uz olām vairs nespējat paskatīties, bet nevar taču olas izmest. Tāpēc – pagatavosim pikantas uzkodas.
Svītrainie salāti
Novāra paciņu «Bosto» rīsu, atdzesē. Sakapā vārītas olas (atsevišķi dzeltenumu un baltumu). Sagriež ripiņās paciņu krabju nūjiņu (variācija – sīki sakapāta sālīta siļķe ar sīpoliem).
Sašķēlē vienu vidēji lielu svaigu gurķi. Uz lēzena šķīvja, dziļākas paplātītes kārto «svītrās» sakapātu olu (dzeltenums virspusē), tad rīsus, krabjus (vai siļķi), atkal rīsus, gurķus, rīsus, olu. Pārlej majonēzes svītriņas, uzber lociņus vai sausās dilles. Katra saimniece šiem raibajiem salātiem var atrast savu variantu.
«Krokodila» salāti
Viens vidēji mīksts avokado auglis, 1 cieti vārīta ola, 1 sīpols, 1 svaigs tomāts (var lietot arī konservētus), 1 paprika, gabaliņš svaiga gurķa. Visu sagriež un pārlej ar «Spilvas» ražoto salātu mērci. Ja iecerēts šo ēdienu baudīt romantiskā divatnē, salātus var pildīt gareniski pārgriezta avokado mizas laiviņā.
Pikantā ola
Olas sīki sakapā, uz katru pievieno ēdamkaroti sīki sagrieztu sīpolu, pieber tējkaroti diļļu, pievieno majonēzi.