Ar katru dienu lētāki kļūst steidzinātie lapu salāti, lociņi un dillītes. Daudziem tie izauguši dārzā.
Ar katru dienu lētāki kļūst steidzinātie lapu salāti, lociņi un dillītes. Daudziem tie izauguši dārzā. Ja apnikuši parastie lapu salāti ar skābu krējumu, izmēģiniet kaut ko neparastāku. Pavasarī zaļumi jāēd visiem, jo vēlāk tie vairs nebūs tik noderīgi kā pašlaik. Turklāt salātus nav iespējams apēst par daudz, nedz pārēsties.
Sagriež lapu salātus (100 g – Ls 0,15), redīsus (buntīte Ls 0,20 – 0,25), vidēji lielu svaigu gurķi, kubiciņos sagrieztu sieru «Talsu ritulis» (150 g – Ls 0,38) lociņus, dilles (bagātīgi!).
Pārlej ar eļļu, kam pievieno sāli, cukuru, mazliet citronskābes. Tikpat labi var lietot «Spilvas» ražoto salātu eļļu vai salātu majonēzi, kas ir šķidrāka un liesāka nekā parastā. Garšas dažādošanai – siera vietā pievieno krabju nūjiņas, papriku, kukurūzu, marinētus vai svaigus šampinjonus, sasmalcinātu svaigu puķkāpostu.
Visu vienādās daļās ņem svaigus un konservētus gurķus, tomātus, sīpolu vai puravu, papriku, dilles. Pārlej ar garšvielām bagātinātu eļļu. Pasniedz salātu porciju traukos, kuros ieklāj salātlapu.
Biezpienam (250 g) piejauc 100 g lociņu un 50 g diļļu, samaisa ar skābu krējumu, sāli (var piegriezt arī redīsus). Mazākos no pagājušā gada kartupeļiem izcep veselus cepeškrāsnī un ēd kopā ar biezpienu.