Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Zobu higiēna – maza darbība ar lielu ietekmi uz jūsu veselību

Zobu higiēna ir ļoti svarīga ikdienas darbība, kas tieši ietekmē jūsu veselību. Lai arī tā var šķist maza vai neizšķiroša, regulāra zobu higiēna ir galvenais faktors, kas palīdz novērst zobu problēmas un uzturēt veselīgu smaidu. Zobu higiēna ir ļoti svarīga darbība, kas patiesībā var ietekmēt jūsu veselību daudzos veidos. Pareiza higiēna ietver regulāru zobu tīrīšanu, diegošanu, mutes skalošanu un regulārus zobārsta apmeklējumus. Apskatīsim dažus veidus, kā zobu higiēna var ietekmēt jūsu vispārejo veselību un dzīvi.

Raksts tapis sadarbībā ar Dr. Katkevičas diennakts zobārstniecību (https://diennaktszobarstnieciba.lv/).

Regulāra mutes higiēna

Regulāra zobu tīrīšana palīdz noņemt baktērijas, kas var izraisīt zobu bojājumus, piemēram, kariesu. Rūpīga zobu tīrīšana un zobu diega izmantošana palīdz novērst kariesa veidošanos. Pareiza tīrīšana novērš baktēriju uzkrāšanos uz zobu virsmas, palīdz novērst smaganu slimības, piemēram, gingivītu un periodontītu. Regulāri un pareizi tīrot zobus, jūs novērsīsiet baktēriju uzkrāšanos ap smaganām, kas ir šo slimību galvenais cēlonis.

Citas veselības problēmas

Ir pierādīts, ka sliktas zobu higiēnas ieradumi ir saistīti ar dažādām vispārējām veselības problēmām. Piemēram, sirds slimības, diabēts, priekšlaicīgas dzemdības un citas sistēmiskas slimības var būt saistītas ar mutes veselības problēmām. Regulāra zobu higiēna un veselīgi mutes aprūpes ieradumi var palīdzēt novērst šīs veselības problēmas vai samazināt to risku.

Finanses

Pareizas zobu higiēnas ievērošana var ietaupīt jums laiku un finansiālos līdzekļus, kas saistīti ar lielām izmaksām zobu ārstēšanas nepieciešamībai. Zobu kanālu ārstēšana, zobu implanti un citas ārstēšanas procedūras var būt dārgas un laikietilpīgas. Regulāra zobu tīrīšana un profilakse palīdzēs novērst šādas problēmas un samazināt izdevumus ilgtermiņā.

Regulāra zobu tīrīšana, mutes skalošana un zobārsta apmeklējumi var palīdzēt uzturēt jūsu zobus veselus un samazināt iespējamās veselības problēmas. Labi kopjot zobus, uzlabosiet savu smaidu un pašpārliecinātību. Skaisti, veseli zobi ir ievērojams estētiskās pievilcības elements un var ietekmēt jūsu sociālo dzīvi un pašsajūtu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.