No dārzā izaugušās jaunās ražas, mežā salasītajām sēnēm, no ūdens dzīlēm izzvejotās līdakas un tirgū pirktā vai pašu mājās audzētā teļa gaļas iespējams pagatavot neaizmirstamas pusdienas ģimenei.
No dārzā izaugušās jaunās ražas, mežā salasītajām sēnēm, no ūdens dzīlēm izzvejotās līdakas un tirgū pirktā vai pašu mājās audzētā teļa gaļas iespējams pagatavot neaizmirstamas pusdienas ģimenei.
Pavārmākslas noslēpumus atklāj akciju sabiedrības «Bauskas piens» pilnpiena ceha meistare Biruta Lujāne.
Zivs un sēņu sacepums
Līdaku sagriež gabaliņos, zivs gabaliņus apviļā miltos un olā, apcep karstā eļļā un ieliek katliņā. Izcep sēnes un pārklāj ar tām jau katliņā ievietotos zivs gabaliņus. Apcep sīpolus, līdz tie iegūst gaiši brūnu nokrāsu, un liek tos virsū ar sēnēm pārklātajiem zivs gabaliņiem. Uz sīpoliem uzlej saldo krējumu un zivi liek cepeškrāsnī sautēties. Kad tā gatava, pārkaisa sacepumu ar zaļumiem. Garšvielas – sāli un piparus – pievieno pēc vajadzības.
Teļa gaļas rullīši
Teļa gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izklapē, uzkaisa sāli un piparus. Stienīšos sagriež žāvētu cūkgaļas speķīti, burkānus un «Zemgales» sieru. Ar tiem piepilda gaļas šķēles un sarullē. Rullīšus apsien ar gaišu spolīšu diegu un cep karstā eļļā gaiši brūnus. Tad tos liek katliņā, pārlej ar eļļu, kurā veltnīši cepas, pievieno nedaudz ūdens, un sautē apmēram 30 minūtes. Gatavajiem teļa gaļas rullīšiem, ja vēlas, var pievienot ķiplokus.