Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Zobu kopšanas ieteikumi bērniem un pieaugušajiem

Zobu veselība ir būtiska gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pareiza zobu kopšana nodrošina ne tikai skaistu smaidu, bet arī novērš daudzas problēmas, piemēram, zobu kariesu, smaganu slimības un asiņošanu. Apskatīsim dažus svarīgus zobu kopšanas ieteikumus, kas piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Ievērojiet regulāru zobu tīrīšanu

Zobu tīrīšana ir svarīga gan no rīta, gan vakarā pirms gulēt iešanas. Ieteicams izmantot zobu birsti ar mīkstiem sariem, kas ir piemērota zobu emaljas aizsardzībai. Izvēlieties fluora pastu, kas stiprina zobus un novērš zobu bojāšanos. Zobu tīrīšanai ir jāpievērš uzmanība, lai visa zobu virsma tiktu attīrīta, ieskaitot grūti sasniedzamas vietas starp zobiem.

Rūpējieties par pareizu tīrīšanas tehniku

Māciet sev un saviem bērniem pareizu zobu tīrīšanas tehniku. Veiciet vieglu, apļveida kustību un atkārtojiet to, ietverot visus zobus. Neaizmirstiet tīrīt visas zoba virsmas, gan priekšējo, gan aizmugurējo, kā arī sānu virsmas. Svarīgi arī attīrīt mēles virsmu, jo tajā var uzkrāties baktērijas, kas izraisa nepatīkamu elpu.

Izmantojiet zobu diegu

Lietojiet zobu diegu, lai attīrītu starpzobu vietas, kurās ar zobu birsti nevar piekļūt. Ir pieejami dažādi zobu diega veidi, piemēram, plāns vai ar vasku pārklāts diegs, izvēlieties tādu, kuru jums ir ērti lietot un kas piemērots jūsu zobu specifiskām vajadzībām. Tas palīdz novērst starpzobu kariesu, kā arī saglabāt veselīgas smaganas.

Regulāri apmeklējiet zobu higiēnistu

Zobu higiēnists ir speciālists, kas specializējas zobu un mutes dobuma kopšanā, un profilaksē. Neaizmirstiet veikt regulāras higiēnista vizītes, speciālisti var agrīnā stadijā atklāt un ārstēt jebkādas problēmas, kas varētu rasties nākotnē. Higiēnistam ir arī nepieciešams  veikt pacientam profesionālu zobu tīrīšanu, kas palīdzēs noņemt zobakmeni un novērst smaganu slimības.

Dr. Katkevičas diennakts zobārstniecība rūpējoties par zobu veselību, nodrošina profesionālu palīdzību ikvienam. Gan bērniem, gan pieaugušajiem ir jāievēro pareizi zobu kopšanas ieteikumi, kas ietver regulāru zobu tīrīšanu, pareizu tīrīšanas tehniku, zobu diega izmantošanu, ierobežotu cukura patēriņu un regulāras zobārsta vizītes. Tikai ar šiem vienkāršajiem ieteikumiem jūs varat saglabāt zobus veselīgus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.