Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Arī šogad Bauska Līgo svētkiem nav saposta

Līdz ar gada īsāko nakti daudzviet Latvijā pilsētu ielās, zaļajā zonā izkārtoti daudzveidīgi Līgo svētku rotājumi, bet Bauskā no tiem ne vēsts. Jāmin, ka šāda situācija pilsētā jau ir otro gadu. Pērn Bauskas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs paskaidroja, ka lielākā uzmanība Bauskā tiek vērsta uz teritorijas sakopšanu, sapošanu tādā klasiskā izpratnē – kad nopļauta zāle, satīrīta pilsēta.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Ietves Bauskā smilšainas un ir pamats, lai rastos putekļi. Foto: www.bauskasdzive.lv

Šogad baušķeniekiem pilsētas tīrību grūti ieraudzīt – ielas bedrainas ar  neatjaunotiem horizontālajiem apzīmējumiem, ietves smilšainas, vietām zāle nepļauta. “Jau pierasts, ka Bauskā nekā nav, tālab nemaz nepamanīju, ka pilsētā Jāņu dekoru iztrūkst. Taču acīs vairāk duras nesakārtotās ielas pilsētā, jau būs aizvadīts pirmais vasaras mēnesis, bet Slimnīcas ielas bedres nav novērstas. Jādomā, ka prioritātes pašvaldībai ir citas,” spriež  baušķeniece Iveta.

Slimnīcas ielā Bauskā autovadītājiem grūti izvairīties no bedru labirintiem. Foto: www.bauskasdzive.lv

Bauskas apvienības pārvaldes vadītāja Līga Vasiļauska nepiekrīt, ka pilsēta būtu nekopta, netīra, neuzraudzīta. “Zālājs ir izdedzis, citviet Latvijā pašvaldības aicina zāli nepļaut vispār. Ielas un ietves tiek tīrītas. Dekori netika izvietoti, jo konsultējamies ar biedrību “Bauskas vecpilsēta”, kuru uzskatām kā sabiedrības pārstāvjus, un viņu viedoklis bija, ka pietiek ar zāļu tirdziņu Bauskas Rātslaukumā un papildus dekorācijas nav nepieciešamas.

Jāņi ir pilnzieda laiks un iedzīvotāji varētu novērtēt to, kas jau ir, nevis sūkstīties par to, kā nav. Protams, ka vienmēr var vēlēties kaut ko vairāk, savādāk, labāk, tas viss ir cilvēcīgi un saprotami,” paziņo L. Vasiļauska.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Jauniesētais zālājs Krasta ielā Bauskā pēc ielas pārbūves ir pārvērties balandu laukā. Foto: www.bauskasdzive.lv

Biedrības “Bauskas vecpilsēta” valdes locekle Ieva Bronko-Pastore nenoliedz, ka saruna ar pašvaldības pārstāvjiem par Jāņu dekorācijām ir notikusi, bet nav iedomājusies, ka tā būtu tik nozīmīga un izšķirīga lēmuma pieņemšanā.

“Biedrības balsojums par šādu jautājumu nav bijis. Mēs kā biedrība nevaram pieņemt lēmumu par visu pilsētu, jo turam rūpi par vecpilsētu, kuru jāteic, ka svētku reizēs īpaši nedekorē, jo galvenie akcenti ir uz satiksmes rotācijas apļiem, pie pašvaldības administratīvās ēkas un Karpa dārzā. Ja man personīgi jautātu, es nekad neteiktu, ka nevajag pilsētā rotājumus. Mēs -kā biedrība- domājām, ja līdzekļi ir ierobežoti šim mērķim, tad varētu lielu Jāņu vainagu imitācijas likt uz pilsētas zīmēm, tas būtu pamanāms gan tiem, kuri brauc iekšā svinēt, gan tiem, kuri brauc ārā atzīmēt šos Līgo svētkus,” stāsta I. Bronko-Pastore.

Šodien, 23. jūnijā, Bauskā pasākumi nav ieplānoti. Bauskas Kultūras centra (BKC) pārstāve Kristiāna Paula Lībiete paskaidroja, ka svētkos BKC piedāvāja divus dažādus pasākumus dažādos laikos – saulgriežu saullēkta sagaidīšanas ceremoniju “Spīgo” 21. jūnijā un Zāļu dienas tirgu 22. jūnijā. BKC kultūras projektu vadītāja Līga Pļaviņa atklāja, ka, apstiprinot iestādes budžetu, zaļumballei Līgo svētkos Bauskas pilskalna estrādē, līdzekļi netika iedalīti.

“Bauskas Dzīve” piedāvā ieskatu, kā citviet Latvijā pilsētas sapostas Jāņu dienai.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (35)

  1. Nu ,ko lai saka,pilsēta ir diezgan nesakopta.
    Vai tiešām ,mums līdzekļi nepietiek,lai svētku sajūtu radītu un vienreiz,tā gaušanās ,,naudas nav”,būtu jābeidz! Nauda tiek šķērdēta tikai uz vadības galu,tur pietiek visam…..sev algu pacelšanai ,prēmēšanai un dažādu izprieču rīkošanai! Pārējiem tik ir nodokļi jāmaksā…..KAUNS ….par tādu attieksmi pret iedzīvotājiem.Nākošajās Pašvadību vēlēšanās, ļoti atbildīgi jāizvērtē,kam uzticam mūsu Bauskas novada un arī pilsētas vadību!!!
    Spīgo pasākums bij ļoti jauka un pārdomāts,paldies Bauskas KC visai komandai par fantastisku piedzīvojumu! Lai Top vēl daudz skaistu mirkļu mums visiem kopā!

    39
    1
  2. Domes vietā es izmantotu Drukā Bauska pakalpojumu un tukšajā vietā – reklāmas stendā būtu ievietojis apsveikumu svētkos novadniekiem un caurbraucējiem. Taču droši vien sabiedrisko attiecību budžetā šādam mērķim naudas nav un vispār baušķenieki var riet cik grib, karavāna drasē tik tālāk.

    51
    1
  3. Kaut kā tiešām pilsētā nav nekāda svētku noskaņojuma. Ir jau arī lietas, kas neprasa nekādas lielās izmaksa, bet tikai izdomu, un gribēšanu, bet ja tādas nav tad rezūltāts ir šāds-nekāds. Zāļu tirdziņš jau nedod pilsētai nekādu rotu, jo te viņš ir un nākošā dienā tukšs laukums. Tā vien izskatās, ka mūsu pilsētā nav cilvēku, kas nedomā par pilsētas skaistumu-skumīgi.

    42
    1
  4. Noteikti vajadzētu atbildīgajam dienestam noorganizēt pieredzes apmaiņas braucienu uz tuvākajām un tālākajām Latvijas pašvaldībām, lai sasmeļas ar idejām, kā izgreznot Bausku Līgo svētku noskaņās. Varbūt 2024.gadā iedzīvotājus iepriecinās?

    25
  5. Tagadējā pilsētas pāvaldītāja Vasiļauska sevi parādīja no sliktās puses, jau būdama Vecsaules pagasta pārvaldniece – esmu par viņas darbu no vietējiem iedzīvotājiem dzirdējusi vissliktākās atsauksmes.

    46
    2
  6. nu kas Jāņu vietā svin kaut kādus tur līgo, tad arī lai sakopj priekš sevis vai aiz sevis, jo īsts latvju saimnieks Jāņu rītā, baltu goda kreklu uzvilcis, apstaigā savus sakoptos laukus un sētu, nevis sakopj īsi pirms kārtējā tusiņa.

    5
    5
  7. Nu ko var lielīties ar saullēkta sagaidīšanas ceremoniju “Spīgo” ! Tas bija vairāk privāts pasākums šauram dalībnieku lokam. Nekur taču nebija informācijas, varēja piedalīties tikai ielūgtie. Cilvēki grib normālu zaļumballi visiem.

    34
    2
  8. redzams, Latvijā arī mēdiju saimē uzradies daudz tādu cilvēku, teiksim ar īpašām vajadzībām, kuriem Jāņus svinēt ir kas viņiem nepieņemams, tādēļ, šādiem apdalītajiem paši latvieši piedāvā līgo svētkus, neies jau kā Pelšes laikā Jāņus aizliegt, tagad taču plurālisms…. Arī mediji, kam būtu jāaudzina latviešos patriotiskās jūtas, kladzina par cilvēkiem ar īpašām galvas vajadzībām pieņemamo brīvdienas nosaukšanu par neko neizsakošajiem līgo svētkiem

    2
    1
  9. Muzikantiem naudas laikam nav. Pašvaldības policistiem arī jāmaksā dubultā. Kur to “miljonus” lai ņem? KN blice arī laikam par velti ( algu) nestrādā.Ja paskatās pasākumu sarakstu visā Latvijā, tad Bauska varbūt ir vienīgā bez Jāņu svinībām. Nu kā var būt tik skumja un nabaga Bauska?

    40
    1
  10. Kas notiek ar Bausku? tik nolaista sen nav bijusi vakar pastaigā pa saucamo Vecpilsetu kāju samizgiju! Vai tiesam ir tik gruti ir sakartot trotuaru uz Augstskolu LU, Jaunsargu māju un Bauskas Bērnu un jauniešu centru… gribetu redzet, ka tie bērni izbrauc to trotuaru ar skuuteriem!!! Beidzot jasak stradat miega lāci!!!!

    33
    1
  11. Jēkabpilī arī nejūt svētku sajūtu. Plastmasas margrietas un rudzupuķes jau trešo gadu. Arī puķu apstādījumi šogad parādījās tikai pirms divām nedēļām.

  12. Domāju,atbildīgajām personām jāatkāpjas no amata,ja negrib neko darīt,tad sēž mājās un attīstās,nav jēga tādiem no nodokļu maks.naudas vel algu maksāt

    30
    1
  13. Paldies par brīnišķīgo zaļumballi! Es tā izdancojos! Un pilsēta tik skaista! Atbildīgie par pilsētu savu algu ir “godam atpelnijusi”. Kauns Bauskai!

    17
  14. pēc nezūdamības likuma- tā naudiņa, ko varēja izlietot pilsētas un ne tikai sakopšanai pirms svētkiem, vairāk kā pus miljons eiro, tiesa, visam Zemgales plānošanas reģionam, tagad “izlietota” viena bukletiņa izdošanai un tūrisma maršruta izstrādāšanai. Ja vienam trekni, tad otram parasti netiek ne kas, kā Bauskai vakar Zāļu vakarā.

    9
    2
  15. lai varētu publiski izdzerstīties? Citādi svinēt neprotat? Katrā zaļumballē liela daļa nevis dancā, bet tajās pašās novazātajās drēbēs vazājas apkārt, pēc iespējas skaļāk sabļaustās ar tādiem pašiem smerdeļiem- pudeles brāļiem un māsām, pretīgi.

    5
    11
  16. varbūt, citādāk svini Jānus, par līgo vai spīgo dēvēdama vai dēvēdams, bet ar to pašu muti maizi ēd, ar ko šeit līdz ar zemi noliec savus līdzpilsoņus, ja tiem nav tās baltās linu kleitas pāris simtu eiro vērtībā un tie nelec pa tavam.

    7
    1
  17. Pat grāvjmalas iebraucot pilsētā nav spējīgi sakopt. Kauns par tādu pilsētas vadību!

    19
  18. Ceru, ka reiz taču baušķeniekiem beigsies pacietība un tauta savāksies, lai uz sū.u dakšām iznestu no pelēkās mājas šos totāli nespējīgos vadītājus.

    19
    1
  19. Līgo pievakarē pabiju priedisu kapos un nespēju tam noticet- pēc 20 gadu mēslu skurešanas upes grava, beidzot uzlikusi konteineru…tā kā nemaz tik nevarīga tā pašvaldība nav, ja vien tikai būtu vēlme.

  20. Līgo svētki nav Ziemassvētku eglīte. Ja būtu vēlme, kādam svetku akcentam nauda atrastos…

  21. Kā auto vadītāju vairāk mulsina tie nosēdusies kan. Un ūdens sadales vāki…par pilsētas krāšņumu gada nemitīgā tranzīta plūsma un km. Rindas…

  22. Visa nauda Rundālē, ak jā, Rundāles avotos un droši vien citos ne tik “publiskos” projektos un aktivitātēs, ja pameklē tad var arī atrast.
    Baušķinieki – domājiet pirms balsojiet vēlēšanās! Šie NA darboņi visu sadalīja saviem laukiem, viņiem nav daļas par Bausku! Bauskas NA cilvēki, njā….ko gan partijas labā neizdarīsi….

    18
    4
  23. Nākošajās vēlēšanās pieteiksies tikai jocīgie un caurkritušie. Varbūt jau pieteiksies nekompetenču izglītības un visatļautības perioda produkti. Ko tad mēs ievēlēsim? Normālie negrib smērēt nagus ar ” izcilo” un neatlaižamo ierēdņu korpusu un pārregulēto likumdošanu.

  24. Kas ir izdarīts ar Kalna ielu Bauskā? Vēl satiksme pa vienu joslu nav pārkārtota, bet tie aku vāki tak neapbraucami, tādas bedres, ka tik turies, ielāpi kaut kur salikti, kaut kur ir brīdinājumi, bet aukšgalā ir Katastrofa!

    13
    1
  25. Interesanti gan, ka biedrības Ieva tagad noteiks, vai vajag rotāt pilsētu,vai nē. Laikam tā tomēr ir bijusi komunikācijas kļūda. Vai tad pilsētas un apvienības vadītajai pašām nav viedoklis un spēja pieņemt lēmumus un tos īstenot? Tirgus organizēšana jau ir tikai neliela svētku radīšanas sastāvdaļa. Un diez vai tomēr pilsēta būtu jādekorē kultūras centra darbiniekiem. Vides serviss jau tagad ir gandrīz bez teikšanas, varbūt varēja to uzticēt izcilajam un kompetentajam Bauskas ūdens (nu jau jaunā hibrīduzņēmuma/monstra) valdes galvenajam loceklim? Tas taču spēj visu, jo taču izturēja ārkārtīgi sīvu konkurenci uz amatu un pierādīja sevi kā profesionālu vadītāju 😂

    12
  26. Jā,totāla svētku ignorēšana Bauskā!Ne dekoru,ne Līgo un Jāņu pasākumu!Tā jaunā priekšniece absolūta nulle..Vecumniekos,Iecavā jau viss notiek

  27. Uzskatu, ka jaunās priekšnieces Vasiļauska un Šķiliņa ir katastrofa Bauskai ar visu diktatoru Okmani priekšgalā! Vajadzētu dāmām prasties un atrast sev citu piemērotāku nodarbošanos.

  28. Ko viņas vispār tur līda tajos amatos? Tas jau vien liecina, ka “dāmas” nesaprata, ko dara jau sākotnēji pretendējot uz amatiem. Un vispār, vai tad ir bijis konkurss uz Vecsaules pagasta vadītāja un pilsētas vadītāja amatiem? Kaut kā nemanījām. Tur, kur atbrīvojas neiekārojami amati, piem. Sociālais darbs, aprūpētāji, skolu direktori, skolotāji-tur gan konkursus rīko neskaitāmās kārtās un līmeņos. Te (uz pilsētas un apvienības pārvaldes vadības amatiem) arī vajadzēja kārtīgas vīzijas un redzējumu desmit gadus uz priekšu prasīt un ik pa gadam likt atskaitīties par izdarīto. Un punkts.

  29. Būtu piebremzējuši tos nadasrijīgos lielprojektus, tad arī nauda priekš galvenajiem latviešu svētkiem atrastos!
    Tiešām nevarēja atlicināt to štuku zaļumballes muzikantiem? Lēmēji paši neiet uz tādiem pasākumiem tāpēc arī nesaprot ko tautai vajag. Visur ir savā sētā sēdētāji, bet visur, arī Bauskā, ir tautā gājēji.
    Atceros, ka aizbildinoties ar slikto apmeklējumu, jau arī iepriekšējos gados nebija zaļumballe Bauskā. Taču situācija mainās, lietus nejau katrus Jānus sabojā un vasaras jaukumā nav labākas izklaides par zaļumballi! Ja to nesaprot novada un pilsētas vadība, tad vadību ir jānomaina!

    4
    1
  30. Neredzēju ne soctīklos, ne domes lapā apsveikumu Līgo Jāņu svētkos, Rāviņam, piemēram, lasīju bija uzruna tautiešiem svētkos un vēlējums, nerunājot jau par citās pašvaldībās gan dekoriem, gan apsveikumiem. Tā nu redz sanācis mūsu novadā, ka tie rēnģēdāji un vēlētāji ir vajadzīgi tikai pirms vēlēšanām – pēc tam var aizmirst par tautu!

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.