Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Pērn Valsts vides dienestam Bauskas novada iedzīvotāji visbiežāk sūdzējušies par traucējošu smaku

Valsts vides dienests (VVD) pērn saņēmis ~ 6700 iedzīvotāju ziņojumus, visbiežāk sūdzības bijušas par traucējošu smaku. Salīdzinājumā ar 2020.gada ziņojumu statistiku, kur iedzīvotāji pēc VVD palīdzības vērsušies gandrīz 8000 reižu, secināms, ka reģistrēto ziņojumu skaits sarucis par 15%, portālu informēja VVD pārstāve Aija Jalinska.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: Valsts vides dienests

Zemgalē lielākais vairums ziņu saņemtas par smakām, kas saistītas ar putnu fermu SIA “Balticovo” un cūku fermas “Strauti” darbību Bauskas novadā.

A. Jalinska atzīmē, ka iedzīvotāji ziņas par iespējamajiem pārkāpumiem VVD snieguši, izmantojot dažādus saziņas kanālus. 2021.gadā saņemti 2182 zvani uz VVD diennakts tālruni, no kuriem 1514 bijuši VVD kompetencē un nodoti izskatīšanai, savukārt Vides SOS mobilajā aplikācijā saņemti 3764 ziņojumi, no kuriem tikai 744 ir nodoti risināšanai VVD inspektoriem.

Kopumā visbiežāk iedzīvotāji ziņojuši par piegružošanu, bet sūdzības, ko izskata VVD, visvairāk bijušas par gaisa kvalitāti, tai skaitā par smakām, kas traucē labsajūtu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kopumā 46% no visiem ziņojumiem par traucējošu smaku 2021.gadā reģistrēti Rīgā un Pierīgas novados. Savukārt, Vidzemē reģistrēti 17% no visiem ziņojumiem, Kurzemē – 18%, Zemgalē – 7% un Latgalē – 3%.

Sabiedrības līdzdalībai vides pārkāpumu novēršanā ir būtiska loma, tādēļ VVD aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot par konstatētajiem pārkāpumiem vides jomā, zvanot uz vienotā zvanu centra tālruni: +371 26338800 (24/7), kā arī ziņot, izmantojot mobilo aplikāciju Vides SOS.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.