Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Ūdens līmenis upēs daudzviet vēl paaugstinās; Lielupē var sākties ledus iešana

Pirmdien vairumā Latvijas upju ūdens līmenis vēl paaugstinās, bet plūdu smagāk skartajos Kurzemes novados tas dažviet sācis kristies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Ledus sastrēgums Lielupē pie Mežotnes pils.

Pēdējā diennaktī straujāks ūdens līmeņa kāpums novērots Zemgales upēs, tomēr Lielupē un tās pietekās ūdens līmenis pārsvarā nav augstāks par janvāra sākumā reģistrēto maksimumu. Pastāv risks, ka Lielupē var sākties ledus iešana, kas ievērojami palielinātu plūdu draudus.

Gājēju tiltiņa vieta Lielupē.

Līdz otrdienai, 1.februārim, Rietumlatvijā spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs un par palieņu un citu zemāko vietu applūšanu, savukārt Kurzemes rietumu daļā pirmdien spēkā oranžais brīdinājums – ir applūdušas plašākas teritorijas.

Ceļš uz Mežotnes pilskalnu ir applūdis.

Pastiprinoties salam, ūdens līmenis upēs tuvākajās diennaktīs sāks pazemināties. Kurzemes upes, kas patlaban ir brīvas no ledus, sāks aizsalt, ledus veidosies arī citu upju vaļējos posmos. Dažviet iespējami vižņu sablīvējumi un to izraisīta ūdens līmeņa krasa paaugstināšanās.

Nedēļas beigās atkušņa un nokrišņu ietekmē ūdens līmenis atsāks paaugstināties, straujāk Kurzemē, kur gaidāms siltāks laiks.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.