Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

VUGD Bauskas daļā ugunsdzēsēju iztrūkums; zemo algu dēļ jaunu darbinieku piesaiste nesokas, esošie strādā virsstundas

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) meklē papildspēkus Bauskas novadā. Šobrīd ir vakantas piecas amata vietas (divas Iecavā, divas Vecumniekos un viena Bauskā), liecina informācija Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atalgojums šīm vakancēm ir robežās no 923 līdz 1055 eiro pirms nodokļu nomaksas, atkarībā no pieredzes un konkrētā amata.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste atklāja, ka strādājošie, sasniedzot izdienas pensiju, atvaļinājušies. Bauskas daļā, Iecavas un Vecumnieku postenī kopumā septembra sākumā bijušas deviņas ugunsdzēsēja glābēja un ugunsdzēsēja glābēja (autovadītāja) vakances. Kopējais vakanto amatpersonu amata vietu skaits visā Latvijā šogad ir ap 13%.

Lai varētu nodrošināt nepārtrauktu VUGD funkciju izpildi, glābēji mūspusē strādā virsstundu darbu, kā arī atsevišķās dienās uz Bauskas daļu un Iecavas posteni tiek pārvietots personāls no citām struktūrvienībām, kur situācija tajā brīdī ir labvēlīgāka. Piemēram, Iecavas postenī ik pa laikam dežūrmaiņā ir Jelgavas daļas amatpersonas. Šādā režīmā VUGD funkciju izpilde tiek nodrošināta jau divus gadus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

V. Gribuste atzina, ka, ņemot vērā kopējo darbspējīgo iedzīvotāju skaita samazināšanos, kā arī VUGD atlīdzības atpalicību no tā, ko iespējams saņemt, strādājot privātā jomā vai militārajā nozarē, ir grūtības piesaistīt jaunus un noturēt esošos nodarbinātos, īpaši Rīgā un tās tuvumā esošajās struktūrvienībās, kā arī atsevišķās lauku teritorijās.

V. Gribuste atzīmēja, ka izstrādājot 2025. gada budžetu, šobrīd tiek lemts par atlīdzības paaugstināšanu iekšlietu sistēmas iestādēs, lai dienestu tajās padarīt konkurētspējīgāku. Papildus nepārtraukti notiek VUGD materiāltehniskās bāzes uzlabošana. “Jau šobrīd Iecavas postenis izvietots mūsdienīgā un modernā depo ēkā, ugunsdzēsēji glābēji visā Latvijā uz izsaukumiem dodas ar jauniem transportlīdzekļiem un strādā ar jaunākā aprīkojumu,” sacīja V. Gribuste.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (13)

  1. Daudziem ugunsdzēsējiem ir otrs darbs. Visiem ir ģimenes, inflācija un viss pārējais. Gribas daudz maz normālu dzīvi.

    18
    3
  2. “600 ugunsdzēsēji, riskējot ar darba zaudēšanu, nav gatavi vakcinēties”
    Lūk arī ir Jūsu iztrūkums. Paši atlaida, paši sūdzas 🙂

    32
    5
  3. Ugunsdzēsēji tomēr glābj citus, reizēm riskējot ar savu veselību un pat dzīvību. Kauns valstij, ka tāda maza alga ugunsdzēsējiem….

    29
    2
  4. Ko Jūs murgojat par zemām algām?
    Algas atbilstoši darba pienākumam, gulēt maiņās un iziet pensijā 50. gados,kam vel tāda iespēja ir.
    Lielākā daļa strādā otru darbu nemaksājot nodokļus un veidojot ēnas ekonomiku, ko sēj to pļauj nav ko bļaut.
    Un kurā brīdī kāds riskē ar savu dzīvību, kaut kā neesmu dzirdējis, ka kāds kaut ko no degošas mājas iznes laukā.
    Jaatceļ izdiena un jāpaceļ algas un viss.

    17
    33
  5. Cik es zinu,tad Bauskā rindā jāstāv,lai tur tiktu iekšā….tāpēc nau ko te muldēt!!!

    10
    6
  6. Pažarnieki sameta “Dislike” 🙂
    Ar ko tad tas darbs ir tāds specifisks?
    Nav jau ārsti ,kas cīnās par dzīvību bet gan ar sekām 😛

    3
    24
  7. Abida tu Daņila esi. Priecājies , ka viņi guļ. Tu 100% iekrautu kukulīti biksēs pirmajā izsaukumā. Bet tev to nepieredzēt , jo , problemas ar lieko svaru un dihalkas nav🥲

    12
    2
  8. Ja sāks normāli apmaksāt pārstrādi nevis ņems nost maiņas, kad ir virsstundas “salasītas” vazājot pa citiem depo, tad arī cilvēki ies strādās un ieteiks citiem lai nāk komandā……bet ja ir tā kā ir nu tad ko Jūs vēl gribat…..

  9. Mūsu jaukajā valstī cilvēki kas riskē ar savu dzīvību lai glābtu citus,netiek novērtēti.Tie liekēži kuri silti sēž savās siltajās vietās un gudri d….,gan par savām algām rūpējās.Ļoti skumji

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.