Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Nākamos trīs gadus par 150 000 eiro Zemgales NVO centrs veicinās sabiedrības medijpratību

Nākamos trīs gadus par 150 000 eiro Zemgales NVO centrs veicinās sabiedrības medijpratību, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

KM Mediju politikas nodaļas eksperte Agnese Berga norāda, ka informācijas laikmetā medijpratība ir viena no būtiskākajām prasmēm, kas palīdz sabiedrībai orientēties informācijas plūsmā un pasargāt sevi no dezinformācijas.

Viņa atzīmē, ka Zemgales NVO centra ar partneriem reģionos īstenotās aktivitātes stiprinās sabiedrības spējas kritiski un atbildīgi izvērtēt informācijas avotus, tādējādi būtiski mazinot dezinformācijas radītos riskus un attīstot sabiedrības kritiskās domāšanas spējas.

Projekta īstenotāju uzdevums būs realizēt pasākumus visa Latvijā, organizēt izglītojošo darbu par medijpratības jautājumiem, nodrošināt sabiedrības informēšanu par šiem jautājumiem un mācības pedagogiem, jaunsardzes instruktoriem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem prasmju pilnveidošanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izvirzīto uzdevumu sasniegšanai centrs izstrādās un īstenos aktivitāšu plānu sabiedrības medijpratības prasmju pilnveidošanai trīs gadu periodā, katru gadu nodrošinot vismaz divas praktiskas mācības pedagogiem, jaunsardzes instruktoriem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem, lai veicinātu skolēnu prasmes.

Katru gadu nodrošinās vismaz vienas praktiskās mācības pirmskolas pedagogiem kompetenču pilnveidošanai, lai veicinātu pirmskolas bērnu prasmes, īstenos vismaz piecas izglītojošas aktivitātes visos Latvijas reģionos, tostarp Rīgas reģionā un Rīgā.

Tāpat biedrība katru gadu UNESCO Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas laikā īstenos publicitātes pasākumus sabiedrības prasmju šajā jomā veicināšanai un katru gadu izveidos un izplatīs informatīvu izglītojošu materiālu ar praktiskiem padomiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sabiedrības medijpratības veicināšanas pasākumu īstenošanai centram piešķirts valsts budžeta finansējums 50 000 eiro gadā. KM izsludināja konkursu, kurā četru pretendentu vidū spēcīgāko piedāvājumu iesniedzis Zemgales NVO centrs.

Foto: Ministru kabinets

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.