Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Lauku ģimenes ārstu asociācija pagaidām nesaskata potenciālas problēmas gripas vakcīnu pieejamībā

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija pagaidām nesaskata potenciālas problēmas gripas vakcīnu pieejamībā, aģentūrai LETA situāciju vērtēja asociācijas vadītāja, Saeimas deputāte Līga Kozlovska (ZZS).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

To, ka šogad vakcīnas pret gripu iepirktas nedaudz mazākā apjomā nekā pērn, asociācijas vadītāja vērtē kā saprotamu lēmumu, jo ģimenes ārstu praksēm jau laicīgi ticis ziņots par to, ka jāpiesaka nepieciešamais gripas vakcīnu skaits, attiecīgi iepirkums veikts atbilstoši pieteiktajam apjomam.

Gripas vakcīnu skaita pieteikumos ģimenes ārstu prakses vērā ņēmušas iepriekšējās sezonas vakcinācijas aptveres rādītājus, tostarp pāri palikušo gripas vakcīnu skaitu.

Šī gada gripas sezonai pieteiktais vakcīnu skaits ģimenes ārstu praksēs plānots atbilstoši faktiskajam iepriekšējās sezonas izlietojumam, tāpēc nevajadzētu bažīties par gripas vakcīnu trūkumu, uzskata ārste. Kozlovska arī neesot dzirdējusi par gadījumiem ģimenes ārsta praksēs, ka būtu “nācies šķirot tos, kas saņems vai nesaņems vakcīnu”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kozlovska norādīja, ka vēl pāragri spriest par gripas vakcinācijas kopējo aptveri, jo pretgripas vakcinācijas sezona uzsākusies tikai 14.oktobrī un “nesen ieskrējusies”.

Plašāk apspriest un izvērtēt kopējo gripas, kā arī Covid-19 vakcinācijas aptveri plānots asociācijas konferencē 18.oktobrī.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.