Sastāvdaļas
Mīklai:
• 260 g miltu,
• 100 g sviesta,
• 70 g skābā krējuma,
• 1 ola,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• ¼ tējkarotes sāls.
Pildījumam:
• 150–180 g biezpiena,
• vaniļas cukurs.
Mīklai sviestu sagriezu kubiņos un kopā ar miltiem saberzu drumstalās. Olu saklapēju kopā ar cukuru un sāli, pēc tam šo masu pielēju pie miltu drumstalām. Pievienoju skābo krējumu un cepamo pulveri un samīcīju mīklu. Pildījumam biezpienu ar vaniļas cukuru un mazliet smalkā cukura ar dakšiņu samaisīju viendabīgā masā.
Mīklu savēlu divās bumbās un katru uz silikona paliktnīša izveltnēju 2–3 milimetru biezumā. Izveidoto apli sagriezu trīsstūros. Katram uz platākā gala liku pa tējkarotei pildījuma un satinu virzienā uz tievāko galu, lai pildījums paliek iekšpusē. Sagatavotos radziņus izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. Pēc vēlēšanās atdzisušus pīrādziņus vēl varam pārkaisīt ar pūdercukuru, ja nu tos vēlamies saldākus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
Reklāma