Sestdiena, 6. decembris
Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola
weather-icon
+4° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Jaunās un spīdīgās lapiņas ēdamas arī vasarā

150 g gārsu sasmalcina, pievieno 25 g rīvētu mārrutku, sāli, sajauc ar 20 g krējuma.

Gārsu salāti
150 g gārsu sasmalcina, pievieno 25 g rīvētu mārrutku, sāli, sajauc ar 20 g krējuma.
Gārsu salāti ar dārzeņiem
50 g vārītu kartupeļu un 10 g vārītu burkānu sagriež mazos gabaliņos, uzber 80 g sasmalcinātu gārsu un 20 g sasmalcinātu skābeņu, tējkaroti 5 g augu eļļas, 15 g asās tomātu mērces un sāli.
Aukstā zupa
80 g gārsu, 40 g svaigu gurķu, 15 g sīpolloku, 10 g diļļu, 1,5 gl. kvasa, 0,5 gl. rūgušpiena, 1 vārīta ola, 1 g sinepju.
Gārsas mazliet pavāra, izmaļ. Atdzesētā novārījumā ieliek sagrieztus gurķus, pievieno lokus, samaltās gārsas, dilles, sinepes, rūgušpienu, kvasu, sāli. Pasniedzot šķīvī ieliek olas daiviņas.
Sautētas gārsas ar kartupeļiem
100 g gārsu, 100 g kartupeļu, 15 g sīpolu, 1 g diļļu, 15 g tomātu mērces, 15 g krējuma, sāls.
Gārsas sagriež, apsāla un pasautē. Sajauc ar sutinātiem kartupeļiem un sīpoliem. Pieliek krējumu, pasautē vēl 10 min. Tad pievieno tomātu mērci.
Nātru salāti
200 g nātru, 30 g loku, 20 g pētersīļu lapiņu, 25 g valriekstu kodolu.
Nātres applaucē (vai 5 minūtes vāra), notecina, smalki sagriež. Saberztus riekstus iejauc ceturtdaļglāzē nātru novārījuma, pievieno etiķi. Ar šo mērci pārlej nātres. Pārkaisa zaļumus.
Nātru salāti ar olu
150 g nātru, cieti vārīta ola, 20 g krējuma, sāls, etiķis. Nātres applaucē vai pavāra, notecina. Sagriež, aplej ar etiķi un pievieno krējumu. Virsū uzliek olu daiviņas.
Nātres olu kultenī
500 g nātru, 3 ēd. k. kausēta sviesta, 3 sīpoli, 2 olas, dilles, sāls.
Nātres novāra sālsūdenī. Sīpolus apcep, pieliek sagrieztas dilles vai pētersīļu lapiņas, samaisa ar nātrēm, pasutina. Uzlej sakultas olas un patur uz uguns, līdz olas sarecējušas.
Nātres pīrādziņu pildījumam
Nātrēm uzlej verdošu ūdeni un patur 5 minūtes, notecina, sagriež, sajauc ar vārītiem rīsiem un sasmalcinātām olām, pieliek sāli pēc garšas. Pilda pīrādziņos un cep.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.